Alla Väljare

En bild på Migrationsverkets logga.

Från och med nästa år måste den som vill stanna i Sverige måste gå en kurs om landet. Foto: TT

Kurs om Sverige

Nästa år ska det bli nya regler
för folk som söker tillstånd
att stanna i Sverige.
De måste lära sig om Sverige.

Det har regeringen bestämt
tillsammans med Centerpartiet
och Liberalerna.

– Utbildningen handlar om
livet i Sverige.
Om skolor, lagar, demokrati
och hur vi beter oss i Sverige.
Det är viktigt för alla
att veta, säger Liberalernas
ledare Nyamko Sabuni.

Personerna ska få kursen
på sitt eget språk
den första tiden i Sverige.

Kursen gäller bara människor
som flytt till Sverige.
Den som söker tillstånd
att stanna i Sverige av
andra anledningar
behöver inte gå kursen.

Nu ska Migrationsverket
ordna ett förslag på
hur kursen ska bli.
I slutet av sommaren
ska förslaget vara klart.

8 SIDOR/TT


21 april 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

15 kommentarer

 1. Begi skriver:

  Skrivna eller oskrivna regler. Invandrare som inte van med regler i sitt hemland, bryter mot svenska regler, som trafik regler eller parkeringsregler. Det finns också viktiga regler och kod som är inte skrivna men alla svenskar kan dem oskrivna regler.

 2. Jack skriver:

  Milena : för du bor här i Sverige. Det känns logiskt

 3. Milena skriver:

  JAG SKREV INTE DEN KOMMENTAREN JACK! JAG LÄSER 8 SIDOR JUST FÖR ATT FÖRBÄTTRA MIN SVENSKA-och ofta jag har inte lust göra det-eftersom jag är trött läsa alla dumma saker som bråk om slöja och krig i Syrien och så vidare! Jag bryr mig och försöker samtidigt bidra med nånting om jag vet nånting! Det sårar mig att någon använder mitt namn!!

 4. Saga skriver:

  bra

 5. FRIDA skriver:

  JACK I KOMER FRÄN SOMali sä slut nu

 6. Jack skriver:

  Milena : Jag beklagar. Jag visste inte att du inte var som skrev kommentaren. Jag svarade bara till personen som skrev det och det hände att personen kallde Milena

 7. I love New Zealand 🇳🇿 skriver:

  Milena: Tacos

 8. Milena skriver:

  Tack ska du ha Jack! Vi har olika åsikter och håller inte med varandra men att någon använder mitt namn så det sårar mig mycket eftersom jag står bakom mina åsikter!!!!! Dessutom är det förbjudet och om någon skrev nånting till.ex rasistisk så alla tänker att jag gjorde det och jag är muslim!

 9. Milena skriver:

  Alla här kan vissa lite respekt för varandra-jag skriver mit namn eftersom jag vill att folk vet vad jag tycker, varför jag måste skriva under anonym???varför?? Åsikt är viktigt och vi kan lära sig nånting från varandra så sluta skoja allihopa och försök göra nånting nyttigt; vi alla måste lära sig!!!

 10. Milena skriver:

  Men på kursen måste inte (får inte) förolämpa dem!!! Jag gick kort tid på komvux och det var katastrof där-verkligen!!!!! Men jag tänker att en kurs kan hjälpa mycket för att invandrare kan orientera sig i svenska samhälle!!

 11. Mkm skriver:

  Jävla rasism först skrev du invaderar måste lära Sverige men nu byter du rubriker varför? Låt det som du vågade först är du blev rädd äckligt

 12. Milena skriver:

  Alla måste lära sig om tolerans!!!!!

 13. Milena skriver:

  Den komvux i Malmö är hemsk på alla område-så skulle inte ett skola vara!!!!

 14. Petra skriver:

  Bra som nyhet

 15. Vård skriver:

  Det finns jättemånga invandrare som jobbar inom vård men kan inte svenska, orättvis för dem som kämpa att hitta jobb.