Vardags
De odlar mat i havet
I Kivik i Skåne
testar Josefine Larsson
och Jan Nilsson
att odla mat i havet.
Josefine Larsson är forskare
och Jan Nilsson är ledare
för en förening i Kivik.
Liknande odlingar finns
på många ställen på jorden.
Det är för att forskare
och andra människor
undersöker vad vi kan äta
i framtiden.
Vi blir allt fler människor
på jorden.
Samtidigt finns det inte
hur mycket mark som helst
att odla mat på.
Då kan mat från havet
och mat som odlas i havet
vara en lösning.
Musslor, ostron och alger
är några saker
som vi kan odla mer av i havet.
Jan Nilsson tror att vi
kommer att äta mer saker
från havet redan om tio år.
8 SIDOR/TT
15 september 2021
😀😀
Men är sjögräs gott då?
Det låter coolt att vi kommer äta havets mat!
💅💅🏻💅🏼💅🏼💅🏽💅🏾💅🏿
det är gött med sjögräs
håller med 😃😀
Sjögräs är blä. Men tång är gott😋
Wow det blir spännande för framtiden😀
COOLT
Bra ide💞
wowie🥳
Som vanligt, blir mat från havet jättedyr, annars är både sjögräs och annat från havet både god och nyttig mat!
Jag har aldrig smakat växter som kommer ifrån havet, undra om det blir gott 😋
Lite weird men jag antar att alla gillar olika mat och sure 😉
Supercool 🤗😘👌
Kan man äta ALGER!😷