Krönika

Jag är visst intresserad av sport

Jag har så svårt att förstå
när någon säger att de inte
är intresserade av sport.
Att de struntar i mode.
Eller att de inte tycker om politik.

Jag tror att jag kan bli intresserad
av precis allt.
Jag är väldigt nyfiken.
Mest nyfiken är jag
på andra människor.

Oftast bryr jag mig inte om
hur många mål det blir
i en fotbollsmatch.
Eller hur många minuter
och sekunder det tar
att åka en skidtävling.

Men när jag ser hur glada de
som vinner medaljer i OS blir,
så har jag svårt att inte bry mig.
Jag blir glad när jag ser
att de är glada.
Och då blir jag väldigt
intresserad av sport.

Jag blir nyfiken på hur mycket
skidåkarna måste träna
för att bli bäst i världen.
Jag blir nyfiken på vad de
tänker om de tappar en skida
precis i starten.

Ja, jag kan nog bli intresserad
av precis vad som helst.
Det handlar helt enkelt
om hur spännande det är.
Ibland kan det till och med
bli för spännande.

Jag kanske inte skulle bli
någon bra sportreporter.
När det var som mest spännande
i skidstafetten i söndags
höll jag för ögonen och öronen.
Jag vågade inte se eller höra.
Jag var rädd att det plötsligt
skulle börja gå dåligt för Sverige.

Men ingen kan säga att jag
inte är intresserad av sport.

malinWEB_183x256

Malin Crona

 

Tidigare kommentarer

 1. Abdulkader  34 veckor sedan.

  Jag intresserad ov mycket fotbal eftersom jag är fotbalspelare

 2. Lina  31 veckor sedan.

  Kul, jag följa med. Jag älskar fotboll, framför allt att se vm. Det är min bästa position att se och jeya mina duktiga lagar.Don är från latinamerika förstås.snart ska passera 100 dagar och ska börjar vm i Brasilia. Min pronost är att Argentina eller Brasilien kommer att spela i finalen mot …….??? vi får se vem är bästa laget det ska bli spännande. jag önskar lycka till allihopa.

 3. Jesper  18 veckor sedan.

  Jag är med intresserad av människor och därför var detta inlägg lite intressant för jag har 0 intresse av sport. Jag skulle vilja vara mer intresserad men jag kan helt enkelt inte tycka att de ger mig något att kolla på. Men Politik, hur samhället fungerar och varför de ser ut som de gör, varför människor gör de val de gör, är intressant. Men sport känns för mig ”icke värdeskapande”, som en lek.

  Men åter igen, där kommer intresset för människor in. Varför tycker inte jag sport är intressant menas t.ex. ni gör det?

8 Sidor


21 februari 2014

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?