Krönika

Sverige är väldigt konstigt nu

Oj oj oj.
Min hjärna
är alldeles konstig.
Jag kan inte tänka ordentligt.
Jag är förvirrad.

Det enda som snurrar runt
i hjärnan är tankar
om viruset corona.
Jag förstår inte
vad som händer.
Så är det nog för många.

Sverige har aldrig
varit så här konstigt
i hela mitt liv.

Gymnasier och universitet
har stängt.
Biografer har stängt.
Det är inga tävlingar i sport.

Vi som bor i Sverige
ska inte resa
till något annat land,
säger regeringen.
Vi ska inte träffa
gamla människor.
Mycket folk kan förlora
sina jobb.
Vad kommer att hända?

Jag är redan trött på corona.
Jag orkar inte höra mer.
Jag vill bara att viruset
ska försvinna.
Att det ska bli som vanligt.

Men det kommer att ta tid.
Det kommer troligen
att vara så här konstigt länge.
Kanske är det så här konstigt
tills det finns ett vaccin.
Det kan ta över ett år.

Till dess kan vi bara vänta.
Kanske kommer vi
att vänja oss.
Kanske kommer det konstiga
att bli normalt.

Martin Hanberg


18 mars 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

9 kommentarer

 1. Milena skriver:

  Jag förväntade problem länge sen och nu ni som är så bortskämda kan ser vad är problem! Naturligtvis jag önskar inte problem till någon men nu alla vet vad det är att lida-alla är på samma båt nu! Händelse äe farlig för hela jorden men enligt stjärnorna vill bli situation mycket dåligt minst till april månad slut;

 2. Milena skriver:

  så det är jätteviktigt att sitta hemma nu och ha tålamod!!

 3. Udeni skriver:

  Jag tror det är inte bara i Sverige. Hela världen har nödläge situation.Vi måste hjälpa regerengen att slås mot viruset. Vara lugn.Tvätta händerna . Undvika offentlig samling. Tar en dag på en gång.Svåra tider håller aldrig på, det kommer att förgå.Jag hoppas allt ska vara vanligt i hela världen.

 4. Milena skriver:

  Så är det! Vi måste ha tålamod!

 5. Silvija skriver:

  Jag håller med Martin. Hela värden är förvirrad. Det kommer att bli svårt på lång tid. Corona viruset hade gjort många konsekvens t.e. många döda människor, inga transit med viktigast att pengar har förlorat. Jag tror att det bli kris igen. Jag hoppas att allt ordnar sig så snabbt som möjligt.

 6. Qusai skriver:

  Ja, jag håller med dig .. hoppas att det tar inte lång tid.

 7. Jk kebab skriver:

  Jag förstår inte varför vi inte stänger skolor vi skall ta hand sprit och vi är öppna för alla länder jag låvar att om inte vi börjar göra något åt det kommer hela Sverige bli smittat.Stäng skolor stäng gränser!

 8. doom skriver:

  vänta till det finns ingen bensin längre. sen ska vi se hemska grejer på riktigt

 9. Anonym skriver:

  ja du har ju lite fel men ok jag håller med