Krönika

Viruset kan inte stoppa kärleken

Tonåringen kommer ut från sitt rum.
Jag sitter med datorn i köket.

– Ska inte du vara i skolan?
frågar jag.

Hon svarar att hon har rast.
Sedan tar hon ett glas juice
och går tillbaka till sitt rum.
När lektionen börjar
måste hon vara på plats
vid sin dator.

Det är en torsdag i april.
Hela familjen är hemma.
Så brukar det inte vara.
Ganska lite är som det
brukar vara just nu.

Allt beror på ett litet virus.
Detta lilla virus skrämmer folk
i hela världen.
Det har skapat en stor kris
i ekonomin.
Och det har fått oss
att ändra vårt sätt att leva.

Elever har lektioner på datorn
i stället för i klassrum.
Många vuxna jobbar hemma.
Vi får inte träffa gamla släktingar.
Vi har slutat kramas.

Viruset är läskigt.
Men det kommer att försvinna.
Det kan vi vara säkra på.
Fast det kanske tar ett tag.

Tills dess får vi vara glada
för internet och telefoner.
Med hjälp av dem kan vi ändå
ha kontakt med varandra.

I helgen ska jag till exempel
på bröllop på internet.
I stället för att vara på plats
får vi vara med genom datorn
när våra vänner gifter sig.

Det visar att det lilla, lilla viruset
inte är så mäktigt.
Det kan inte stoppa kärleken.

Moa Candil


10 april 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

27 kommentarer

 1. Milena skriver:

  Men enligt mig kärleken försvann!

 2. Milena skriver:

  kära Moa-jag bjuder på vacker sång från Karel Gott-at laska ma kde kvest!!!

 3. Milena skriver:

  Hur många barn har du Moa?? Hoppas att kärleken är alltid i ditt liv!!

 4. Milena skriver:

  Hur är det med dig Moa??? Jag tror inte att någonting bli bättre men vi kan ser! Jag önskar dig behagligt tid!!!

 5. 8 Sidor Redaktör skriver:

  Hej Milena!

  Jag har två små barn.
  Min mans dotter bor också med oss.
  Det är henne jag skriver om i texten.

  Vi har varit sjuka men nu mår vi bra.
  Solen skiner och våren är här.

  Vi får inte glömma det glada och fina
  som också finns i världen.

  Hälsar Moa på 8 Sidor

 6. Milena skriver:

  Tack ska du ha Moa för din fin meddelande! Jag tror att du längtar efter fin och trevlig värld och försöker skapa det! Det är bra att ni är friska nu, om jag får ge råd så det är bra att ha hemma två te alltid-en kamomil om någon har ont i magen och lindblomma om någon är förkyld! jag är just nu jättesjuk, jag har brist på d-vitamin

 7. Milena skriver:

  och mår dåligt,jag har ont i huvud och huvud snurrar och ont i föterna…men du har rätt vi måste ser det positivt, jag är alltid glad när jag läser om någonting positiv och fin, det uppskatar jag, jag alltid längtade efter att lösa nånting och förbättra nånting,jag har det i min horoskop att jag längtar efter att göra nånting stor,

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Milena och tack för alla dina kommentarer!

   Vi är friska och mår bra hela familjen.
   Jag hoppas att du också mår bättre nu.

   Har du hittat det du vill lösa och förbättra?
   Berätta gärna hur det går.

   Hälsningar från Moa på 8 Sidor

 8. Milena skriver:

  jag är född 13.8.1974, men just nu jag ser ingenting positiv och har inga stora förväntningarna mer, jag tycker att allt går på samma dåligt väg i Sverige eller runt i världen och även jag är skeptisk och trött så försöker jag lösa till ex. konflikt om slöja från min hem och alla ignorerar det, jag tycker de unga behöver lung och ro

 9. Milena skriver:

  och inte onödiga konflikter, jag känner att du längtar efter fin atmosfär i samhälle, jag ärsamma prson som du, jag är inte negativist, men alla förstörde mina nerver så ibland jag är arg på hela världen! Den som är född den tretonde är ”lättsårad” så därför, hoppas att det är intehemsk tid nu och att fler fina saker sker i Sverige och någonstans,

 10. Milena skriver:

  jag önskar dig glädje och bra hälsa till dig och dina barn och din familj, ibland när man är svag så är bra äta färsklök blandad med honung, ha det bra och känna dig trygg och glad! Kramar Milena

 11. Milena skriver:

  Din budskap är fin!!

 12. Milena skriver:

  Hur mår du Moa???

 13. Abdu skriver:

  Det finns inte något som kan påverka framtiden utan Gud som skapade oss och hela universum. Tänka positivt i dittliv. Det kommer att bli bättare i framtiden. Jag hoppas att du har ett roligt liv.

 14. Milena skriver:

  Tack!

 15. Milena skriver:

  Jag har inte roligt tid, jag är sjuk och vet inte varför Gud lämnar mig lida så mycket! Jag försöker tänka positiv men det är svårt under alla omständigheterna, dessutom människorna hade svikit mig jättemycket! Hoppas att Gud förlåter oss alla och att jorden kan bli bättre efter corona! Trevlig dag!

 16. Milena skriver:

  Hur mår du Moa??? Är ni friska???? Hälsa dina barn!!!

 17. Måns all idah skriver:

  Det är sant Moa. Du kan förändra allt! =)

 18. Milena skriver:

  Jag tänker på dig Moa!!

 19. Godis Girl skriver:

  vad heter dina barn

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej,

   De heter Nicolaj, Ilya och Irina.
   Irina är min mans dotter.

   Hälsar Moa på 8 Sidor

 20. hund skriver:

  hej

 21. Milena skriver:

  Kära MOA! Jag önskar dig och dina barn en härlig barnsdag med bra humor och bra tid! Idag är det 100 år när grundades turkisk parlament och därför just denna dagen gav president Ataturk till alla barn över hela världen som present! Ha en fin dag-som ni kan utnyttja att titta på nånting snygg tillsammans…hoppas att ni mår bra!!

 22. Milena skriver:

  Om jag får rekommendera så naturligtvis POPELKA (askungen),fim finns på you tube, (i Norge de tittar på film varje år); eller turkisk film-den passar äldre barn-OGRETMEN-med Kemal Suna, eller Nils holgersson resa genom Sverige-musik till filmen skrev vår Karel Svoboda,mullvaden….som är internationell…

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Tack för tipsen!

   Hälsar Moa

 23. Milena skriver:

  Jag önskar bra och härlig dag till dig, hälsosam och nu när det är förbjudet att går ut så titta på en snygg film med de, hoppas att ni är lyckliga och friska!!! kramar Milena

 24. Milena skriver:

  Ni journalister kan entligen skriva fin artikel om Turkiet, svenskar är skyldig mycket till turkarna,er kung stannade där 7 år!!!!!!!!!!

Kommentera