Krönika

Visst är det pirrigt att börja igen

Nu är snart sommaren slut.
Det är dags för många att
börja i skolan eller jobbet igen.

Det brukar vara lite pirrigt att
starta på nytt efter att ha varit ledig.
För mig är det extra pirrigt
den här gången.

Jag har fått ett nytt jobb.
Jag ska jobba som chefredaktör
här på 8 Sidor.
Det är jag väldigt stolt över.

Jag har jobbat som journalist
i över 20 år.
Nästan hela tiden
har jag jobbat med nyheter.
Det gör vi på 8 Sidor också.
Vi skriver om allt möjligt
som händer i samhället.

Skillnaden på vår tidning
och många andra tidningar
är att vi skriver
så lättläst svenska som möjligt.
Det gör vi för att fler ska förstå.
Det är viktigt.

Sverige är en demokrati.
Det betyder att alla människor
ska få vara med och bestämma.
Den som förstår vad som händer
har lättare att vara med och påverka
hur framtiden ska bli.

Hur vill du att framtiden ska bli?
Vad är bra? Vad kan bli bättre?
Hjälp mig gärna i mitt nya jobb.
Skriv till mig och berätta vad du tycker.
Då kan vi få tips om
vad du vill läsa om i 8 Sidor.

Marie Hillblom


19 augusti 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

30 kommentarer

 1. TU skriver:

  nyheter om vad händer i Sverige

 2. Luisa skriver:

  Hej Marie! För mig är livet pirrigt hela tiden! Men en sak ni kan göra kanske och det är attni eller läsare kan skriva artiklar om olika länder-ni kan bara det skriva om på lätsvenska och folk kan läsa och ha kunskap! Jag tror att det hjälper och fördomar kan minska i så fall! Det kan handla kort om olika saker och vara så objektiv så möjligt!

 3. Luisa skriver:

  Kanske ni kan också belöna dem som skriver interressanta kommentarer -i så fall folk vill undvika skoja här eller skriva vulgär eller annat! I så fall kan kanske någon tar det på allvar!! Med mvh Milena

 4. mahmoud skriver:

  Hej Marie! Jag hålla med dig.Ni påminde mig på svåra saker när jag var i mitt hemland då jobbade jag i mitt yrke 40 år men det var inte på samma företaget eller på samma arbetsplats.det var ett kortvarig jobb.ibland tog ett år och ibland tog den 5 år eller mindre.egentligen blev jag spänd en vecka eller mer innan jag började den andra joobt .

 5. Luisa skriver:

  Just nu är det pirrigt för alla! hoppas att samhälle kan går över det! Lycka till Mahmood-hoppas att du kan vänja sig i Sverige! Jag önskar bra start till alla!

 6. mahmoud skriver:

  Jag har läst 8sidor i 4 år sidan när jag kom till sverige dels var nyhetarna bra dels var brist i er artiklar .Ibland skrev ni bara en artikel en gång i månaden.Jag hålla med Luisa att läsaren kan skriva artiklar och ni kan hälper eftersom det finns många händelser i det här livet kan man berätta om.med mvh Mahmoud

 7. Luisa skriver:

  Till ex om jag skriver en artikel om Tjeckien så de kan reparera den och skriva här och folk vill ha mer kunskap om landet! Alla kan lära sig nånting och fördomar kan minska om folk vet mer!!!!

 8. Khalil skriver:

  hej allihopa, vilka fina kommenterar hoppas att ni mår bra allihop förresten vill jag säga att allt blir pirrigt med andra ord nuförtiden blir situationen konstigare o konstigare det beror på Corona krisen. vidare.

 9. Khalil skriver:

  Allt gick åt skogen. Efter ledigheten började många av oss deras sysselsättningar, bl. a deras jobb, skolor o. s.v . Men krisen finns fortfarande o vi behöver att kämpa tills vi kommer klarar med det här.

 10. Khalil skriver:

  tips till er som vill veta vilka sort av läsning man behöver eller intresserar. jag tror så här så länge ni skriver vardagliga artiklar med enkelt o lätt sätt funkar för oss. jag rekomenderar er att ni försätta jobba så initiativ o passion. tröttna inte aldrig den här fina jobbet.

 11. Luisa skriver:

  Tack ska du ha Khalil! Jag läser 8 sidor för att förbättra min svenska , men samtidigt det är stor stress ibland för mig! Dessutom är jag besviken på alla här-eftersom istället diskutera om saken på en hövlig sätt och lösa nånting så ingen bryr sig! Hoppas att du mår bra också och du kan lära dig nånting av 8 sidor!

 12. Luisa skriver:

  Jag väntar på kommentar från Marie-men hon reagerar inte än! Jag är sjuk just nu och läser ofta 8 sidor eftersom jag har inte annat att göra men just nu är det bara katastrofer man kan läsa! Hoppas att år slutar bra för oss här i Sverige! Just nu är allt problematisk! Lycka till till alla läsare och dig Khalil!

 13. Marie Hillblom Redaktör skriver:

  Tack för alla tips!
  Det är roligt att det
  vi skriver om i 8 Sidor
  betyder mycket för er läsare.
  Jag vill att 8 Sidor ska berätta om
  roliga nyheter,
  viktiga nyheter,
  allvarliga nyheter.
  8 Sidor ska vara en blandning.

 14. Luisa skriver:

  Hej Marie-jag tror att vi alla måste byta lite vår tänkesätt; jag är inte så nöjd, jag tycker att det räcker inte med att lära sig ett språk utan vi måste byta åsikter och vara empatiska och lösa nånting! Vissa ämne är obehandlig att skriva om eller att kommentera men vi måste alla försöka hitta den rätta lösning!

 15. Luisa skriver:

  Men ibland jag vet inte vad jag måste tänka både om journalisterna och läsare! Ingen önskar sig enligt mig nånting att lösa! om svenskarna har felaktigt inställning till någonting-som de har-så invandrare bara kopierar fel av dem! Ibland jag tycker att det är meningslös att skriva här!

 16. Luisa skriver:

  Vi kan bidra också med nånting om någon lämnar oss att göra det! Jag tror att land som Sverige kan bli mer öppet och flexible att göra debatt och nå en resultat alltså! Det finns x ämne som kan vi skriva om! Om vi kan skriva här bara hälsningar så är det onyttigt alltså! Med mvh Milena

 17. Marie Hillblom Redaktör skriver:

  Hej Luisa!
  Tack för dina åsikter.
  Jag tror också att samhället blir bättre
  om människor vill prata och lyssna på varandra.
  Om människor vill lära av varandra och
  försöka få nya sätt att
  se hur samhället fungerar.
  Därför tycker jag att det är
  viktigt att 8 Sidor skriver om
  många olika ämnen,
  om många olika åsikter,
  om många olika perspektiv.
  Då tror jag att saker kan bli bättre
  och människor mer förstående.

 18. Luisa skriver:

  Hej Marie! Min kära mormor hette Marie också! Jag är glad att du skrev vad du skrev! Kvinnorna som heter Marie är duktiga! Ni journalisterna har stor makt i händerna så ni måste övervåga varje ord som ni skriver! En bomba kan döda hundra människor men en felaktigt artikel kan skapa krig! Ibland jag har inte lust att öppna 8 sidor….

 19. Luisa skriver:

  så hoppas att den kommer tillbaka med dina reformer! Lycka till i jobbet! Hälsningar Milena🙂❣

 20. Luisa skriver:

  Jag önskar dig att du har lung och ro Marie! Hoppas att du stressar inte! Milena

 21. AW skriver:

  Läsarna kan ju skriva sina upplevelse , om sina länder finns i nyheterna som 8-sidor publiceras .
  Ja det blir ofta off-topic 😊 , det vore bra om detta tillåts lite, på kommentarfälten alltså !

  Tack för de gångna månaderna och
  välkommen tillbaka !

 22. AW skriver:

  Luisa , det funkar icke detta i Sverige :
  ” Kvinnor som heter Marie är duktiga.”
  (Du skrev ett par gånger vidskepligheter !) 😂😂

  Stackars redaktör !

 23. AW skriver:

  Det vore bra om Ni kan ha en flik till på start-sidan .
  Där praktiska tips & länkar till public service , sjukvårdsupplysningen , olika organisationer som ger stöd för folk med funktionsnedsättningar & psykisk ohälsa , Hyresgästföreningen , facken , kommuner , domstolen, skatteverket , etc .

  Tack!

 24. Luisa skriver:

  Jag har rätt AW! Namn har betydelse-och kvinnor som heter Marie är duktiga verkligen! Min mormor var Marie också och hon var genius! Min kusin säger om henne-”hon var motor”! Men vissa namn har börda med sig-till ex: Ivona, Vendula… Jag heter Milena och kvinnorna med denna namn är jättekänsliga! Men samtidigt vi gillar inte orättvissa!

 25. Luisa skriver:

  Jag är gladare nu-jag tror att saker kan bli bättre efter henne, men namn räcker inte-det är viktigt vilket stjärntecken hon är och andra saker också!! Vi alla måste byta åsikter och försöka hitta bra lösning för alla samhällets problem! Det räcker inte bara läsa nyheter! Saker behöver förändring…STOR!

 26. AW skriver:

  Luisa, bytta åsikter? Visst men du måste läsa på själv också ! Och minska känsloargumenten !
  ( astrologi och dylikt får du har det själv , de flesta i Sverige bryr sig inte om sån . Då detta forum passar inte för långa argument med sidospår , viktig att man är på någorlunda samma våglängd )

 27. Luisa skriver:

  Folk måste byta sin felaktigt inställning-både svenskarna och invandrare!

 28. Densk skriver:

  Hej marie Jag skulle gärna vilja ha en egen flik för miljön det är viktigt att veta det och jag skulle vilja veta mer om djur

 29. Densk skriver:

  🧐

 30. AW skriver:

  Det vore bra om ni har som jag tidigare skrivit , fasta ”flik” där alla tips samlas.
  Inklusive tips om ADHD, borderline ,etc . Det räcker med
  korta beskrivningar , sedan länkar man till Sjukvårdsupplysningar etc . Viktigt då denna sajt känner många migranter till