Krönika

Det är därför som jag blir arg

Jag tror att jag är
en ganska lugn person.
Jag blir inte arg så ofta.

När jag spelar flipper
kan jag bli arg
om det går dåligt.
Och jag kan bli arg
ibland i trafiken.
Men det går över snabbt.

De senaste åren
har jag märkt
att jag blir arg oftare.

Det brukar hända
på eftermiddagen
eller på kvällen.
Jag känner att jag
blir trött och arg.
Och jag blir irriterad
på människor.
Jag tycker att de är idioter.

Men så kollar jag på klockan.
Och då märker jag
att det var länge sedan
som jag åt lunch.
Jag måste vara hungrig.
Fast jag känner mig inte hungrig.
Jag känner mig arg.

Efter att jag ätit mat
så mår jag bättre.
Ilskan bara försvinner.

Att bli arg när du är hungrig
kallas på engelska för hangry.
Jag hoppas att det kommer
ett svenskt ord snart.

Förut så blev jag inte
arg när jag var hungrig.
Då var jag väldigt nöjd
över mig själv.
Jag tyckte att personer
som behövde äta
på bestämda tider var fåniga.
Skärp er, tänkte jag.

Nu är jag likadan själv.
Jag är inte längre
en lugn person.
Åtminstone inte
när jag är hungrig.

Martin Hanberg


8 april 2021

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

21 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Klart maten och socker eller efterrätt ger bra humör eller höjar humöret. Medan hunger ger irritation agrisivitet och depprision, sjukt.

 2. AN skriver:

  Mätt och belåten. magen full, humöret full. Mat är en livsglädje.

 3. Luisa skriver:

  jag börjar blir orolig för dig Martin! hoppas att du blir inte sjuk på något sätt! Om man är arg ofta och förut var inte så nånting inte stämmer! Stressa inte-gör plan för din dag och försök göra positiva saker!

 4. Luisa skriver:

  Dessutom kola på din siffra-du räknar det från din födelsedag datum! Den som är siffra 6 behöver äta ofta söt mat för att blir glad! Den som är siffra 8 kan blir lätt psykisk sjuk! Hoppas att det bär inte allvarligt!

 5. Luisa skriver:

  Tar nånting som ge dig glädje-bok eller musik-jag kopplar av mestadels med Karel Gott men för dig det kan vara Richard clayderman till ex. För mycket stress skadar människa och din blogg chockade mig faktiskt!

 6. Luisa skriver:

  Krya på dig och du måste varva ner och tänka vad är fel! de som är föda i kräftatecken har känslig mage! Ha det bra och hoppas att det kommer positiv artikel från dig! Krya på dig! Med mvh M

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa!

   Tack för omtanken!
   Jag mår fint.
   Jag måste bara se till
   att äta med jämna mellanrum.

   Vänliga hälsningar från Martin

 7. Luisa skriver:

  Aha! Precis jag planerade skriva till dig-så är det bra att du skrev innan! Jag var ganska chockad över din blogg!!! Maten är jätteviktig-men man måste äta utan stress också!

 8. Luisa skriver:

  Det du kan göra är två sak faktisk! En -den viktigaste är titta på blodgrupp-A grupp är känsligast-jag har den-och Räkna ditt sifra från din födelsedag! A grupp måste undvika kött ovj mjölk och äta små portion!

 9. Luisa skriver:

  Kaffe är bra ibland undvika för några dagar hos grupp A! Den andra är om du räknar din siffra från din födelsedag-du räknar ihop dem-så vet du vilket sort människor du är!

 10. Luisa skriver:

  Siffra 6 behöver äta söt mat ofta för att ha bra humor och till.siffra 4 är alltid spänd och klarar inte koppla av ordentligt! Försök äta mindre och arbeta mindre-hoppas att är inte nånting allvarligt!

 11. Luisa skriver:

  Skriv gärna om du behöver råd-ibland försämrar humor när en vitamin saknas-så tänk på det! Hoppas att du blir ok,krya på dig, jag trodde att människor med namn Martin är sådana vinnare som klarar livet bra utan bekymmer! Krya på dig!

 12. Hej skriver:

  Hej hoppas att du mår bättre snart

 13. yousif skriver:

  Hej du bör göra yoga när du känner dig arg.

 14. DYDY skriver:

  Hoppas du mår bättre

 15. Luisa skriver:

  Hej Martin! Hur mår du?? Jag tycker att du är overwork!!! När man blir äldre så matsmältning fungerar inte så bra också! jag tänkte skriva till dig innan jag öppnar min horoskop! Om du vill lyssna på rikard Clayderman eller ridning är bra också för de som mår dåligt!

 16. Luisa skriver:

  Om du vill så skriv din födelsedag-jag vill gärna analysera den, maten är viktig-jätteviktigt -så jag vet inte vad du äter och mängd men akta på maten också! Det är viktigt att äta enligt sin blodgrupp för att mår bra och ha bra vikt!

 17. Luisa skriver:

  Skriv gärna-jag var ganska chockad över din uppriktig blogg men det bevisar att nånting är fel med dig! Trevlig helg och om du vet din blodgrupp så skriv den till mig-jag vill skriva dig vad passar dig! Ha det bra!!! Med mvh Milena

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Luisa!

   Tack för omtanken!
   Du behöver inte vara orolig för mig.
   Jag mår jättebra.

   Ibland blir jag arg
   när jag är hungrig.
   Jag tycker inte
   att det är ett problem.
   När jag har ätit
   mår jag bra igen.

   Jag tror att det finns
   många människor
   som blir arga
   när de är hungriga.

   Vänliga hälsningar från Martin

 18. Luisa skriver:

  Ok! Hoppas det är bra med dig! Kolla din blodgrupp och försök äta så mycket som passar dig så möjligt! Maten är jätteviktigt! Om du behöver nånting så skriv gärna! Ha det bra och sköt om dig! Med mvh Milena

 19. Luisa skriver:

  Hur mår du??? Är det bättre???

Kommentera