Sverige

Anders Knape har grå kostym ock blå slips. Bakom honom sitter en skylt som det står Sveriges kommuner och landsting på.

Anders Knape på SKL tycker regeringen ger för lite pengar till kommunerna. Foto: TT

Kommuner höjer skatten

Skatten från folk som
jobbar ska räcka till
allt fler barn och gamla.

Minst 20 kommuner i Sverige
måste därför höja skatten
nästa år.
Det säger organisationen SKL.
De har frågat alla kommuner.

Anders Knape jobbar på SKL.
Han säger att regeringen
måste ge mer pengar till
kommunerna.

– Pengarna som
regeringen vill ge
räcker inte, säger han.

8 SIDOR/TT


17 oktober 2019

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

2 kommentarer

  1. Regn skriver:

    När det är högkonjunktur ökar skatteintäkterna till kommunerna med mellan 5-5,5% per år, och då räcker pengarna för att man ska kunna finansiera befolkningsökningen. Men nu när Sverige befinner sig på botten av en mindre lågkonjunktur ökar skatteintäkterna med bara 3-3,5%, och detta gör att pengarna inte räcker till. Ekonomin för kommuner och landsting försämras med 15-20 miljarder kr per år när konjunkturen är sämre, där staten normalt sett via höjda statsbidrag brukar kompensera för detta.

  2. Josefin skriver:

    Jag ska sluta jobba om dem inte slutar att höja skatten. För att jag jobbar för att få pengar och försörja mig själv. Om mina pengar går till andra varför jag ska jobba. Och vakna tidigt på morgonen??????? Det är bra att betala skatt men inte för mycket.