Sverige

En närbild på ambassadören

Kinas ambasssadör Gui Congyou Har varit arg på svenska journalister. FOTO: TT

Samarbete med Kina stoppat

Linköpings kommun slutar
att samarbeta med Kina.
Det är en protest mot
mot Kinas ambassadör
i Stockholm,
Gui Congyou.

Flera gånger har han
varit arg på svenska
journalister och politiker.
Han säger att de
berättar lögner om Kina.

– Ambassadören har
hotat regeringen.
Han försöker att förstöra
vår demokrati, säger Lars Vikinge
som är politiker i Linköping.

Flera andra gör
som Linköping
och slutar samarbeta med Kina.
Det är Borlänge, Västerås,
Åmål och Region Dalarna.

8 SIDOR/TT


19 februari 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

12 kommentarer

 1. Helene skriver:

  Svenska media ska be om ursäkta om lögnerna som de har sagt om Kina. Det är fel att stänka smutsigt vatten mot Kina och vill inte ta ansvar.

 2. Milena skriver:

  Jag tror på honom-han har rätt-era bedömningar är ofta felaktiga! Svenska gillar att självberöma sig och alla andra nationer är ”diktaturer” medan ni själva är ganska odemokratiska och har inte kunskap om någonting!! Innan ni kritiserar andra så ni kan titta på er själv först!!!!

 3. Milena skriver:

  Kina är stor nation och naturligtvis är där saker som man kan kritisera men han har utsikt,känner båda två länder och vet vad är rätt eller inte!

 4. Milena skriver:

  Min åsikt är att Sverige som land är mycket dåligt om jag tänker att ni hade inte 40 år kommunism och två världskrig och dessutom ingenting av det som var svensk är kvar-om det är värderingar eller maten eller nånting annat! Min man är diskriminerad varje dag-är det rätt!!!?????

 5. Milena skriver:

  Om jag dö idag så tar han väska och går till Turkiet och sliper bråk med dumma svenska kvinnorna som är väldigt okvinnligt och äter sin fantastisk turkisk mat och mår bra! Ni måste först förstå att en kvinna är en kvinna och en man är en man!

 6. Milena skriver:

  I bok om etiket ni skriver att tjeckerna ”har opassande humor” men om Sverige det är bara beröm och hur duktiga ni är på att uppföstra era barn,men vissa mig uppfostrad barn i Sverige!!!!!!Ni är blinda!!!!!!

 7. Milena skriver:

  Journalisterna skadade mig mycket-innan de skriver nånting så måste de ha vetskap! De har inte rättighet att skada ett lands rykte eller människans!!Det räcker!!!!

 8. MC skriver:

  Milena du kan åka där du trivs bäst, du är inte tvungen att stanna i Sverige.

 9. Anonym skriver:

  Svenskar media vill se mer och mer ”Fredrik” skriker ”jävla Kina”. Så de ska fortsätter rapportera på en orättvis sätt.

 10. Milena skriver:

  Jag är svensk medborgare så sluta att utvisa mig,jag har rätt att stanna! sverige kan vara så bra så möjligt om alla är lite trevliga och omtänksamma! Men jag har min kära hemstad Brno och om min famlj dö så jag går där eftersom där de vill sköta om mig,ge mig vård,ge mig mat och framför allt glädje! Brno är fin ställe!!

 11. Milena skriver:

  Förut var vi invandrare ”exotiska svenskar” och nu när ni har full mage så ni hade glömt att ni själva var invandrare och gick till amerika och blev amerikaner! De som har svenska rötter där kan bli besvikna verkligen om de vet vilket otrevlig rasistisk land Sverige blev! Vad synd!!!

 12. Snubbe skriver:

  Ok