Sverige

En skylt med telefonnumret 1177 på.

Till Vårdguiden kan vi ringa om vi har frågor om viruset corona. Foto: TT

Vårdguiden ska hjälpa fler

Den som har frågor om
sjukdomar eller skador
kan ringa 1177.
Det är numret
till Vårdguiden.

Aldrig har så många
ringt dit som nu.
De flesta är oroliga
för viruset corona.

Därför är det svårt
att komma fram.
Kön är mycket lång.

Nu ska den som ringer
1177 få fler nummer.
De som tror att de är
smittade av det nya viruset corona
ska få hjälp snabbare.

De ska få prata
med en sjuksköterska.

De som har frågor
men inte är sjuka ska
kopplas vidare till
numret 113 13.
Där finns det folk
som kan ge information.

Men alla som behöver kontakt
med vården ska fortfarande
ringa samma nummer, 1177.

8 SIDOR


13 mars 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

5 kommentarer

 1. Kaiyue xia skriver:

  Idag är båda nummer avstängda! Synd om äldre som har annat fall som behöver hjälp!

 2. barnläkare skriver:

  Det är omöjligt att försöka identifiera alla fall. Det är viktigt att skydda mottagliga personer som är i hög risk att döda genom att isolera dem (omvänd isolering) tills sjukdomen upphör.Om du är en av dem stanna hemma!

 3. Mia skriver:

  Hej jag är så orolig för viruset corona🤮🤮🤧🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️🧟‍♂️

 4. Zahra Nur skriver:

  Den svenska regeringen hade sagt att vi är mycket bekymrade av viruset corona .Så varför visa ansvarlöshet mot människor ? Ni vill att mer än 500 och 600 ska spridas till människor.Så om ni vätar av den anledningen tror jag inte att svenska läkare vara mycket duktig för att bota alla. Så spel inte med ungdomens framtid och särskilt skolbarnen för att de är en grupp i bussen det är mycket troligt att hota dem död. De som har äger personbilar är inte seriösa eftersom de är säkra.Det är oacceptabelt och irrationellt att regeringen ignorerar människor liv. regerringen tänka på alla och tar rätt beslut. Tack Ring ni själv på det numret 1177 om ni blir sjuk, tusentack.

 5. Hodan skriver:

  Om men inte stänga skolor i Linköping. Kan man smitta varandra snabbt grund av corona viruset .Vi är jätte rädda för att nyfödda barn och barn som går skolan . Hur läkare hantera människor smitta samtidigt. 😂😂😂😂