Sverige

 • WEB_INRIKES

  Viktor Andersson var sjuk i en vecka. Foto: TT

 • WEB_INRIKES

  Sara Larsson låg på sjukhus i flera dygn. Foto: TT

 • Kenneth Mattelin

  Kenneth Mattelin blev smittad i Italien. Foto: TT

De blev smittade av viruset

Tre svenskar berättar
hur det var för dem
att bli smittade
av viruset corona.

Viktor Andersson är 23 år.
Han blev sjuk efter
en resa till Amsterdam.

Han hade feber, hosta
och ont i kroppen.
Han hade också svårt
att känna lukter och smaker.

– Det var skönt att jag
blev testad så att jag fick veta
att jag var smittad, säger han.

Efter en vecka blev Viktor
frisk igen.

Sara Larsson är 52 år.
Hon vet inte när
hon blev smittad.
Men hon blev svårt sjuk.

Sara Larsson fick hjälp av
en maskin för att andas.
I flera dygn låg hon på sjukhus.

Hon drömde många
mardrömmar.
Det gör hon fortfarande.

– Det var hemskt att
vara nedsövd, säger hon.

När Sara kom hem
var hon mycket svag.

– Jag är så glad att jag lever.
Och över att få träffa min dotter
och mina grannar
för första gången på länge,
säger hon.

Kenneth Mattelin är 71 år.
Han blev smittad
på en resa i Italien.

Han fick lite feber
men blev snabbt frisk.

– Jag känner glädje
över att jag har klarat mig,
säger han.

8 SIDOR/TT


27 april 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

20 kommentarer

 1. Sedighe yousefi skriver:

  Hej!Hur mår ni! jättebar alla friska.

 2. vivian skriver:

  Varför de svenska nyheterna alltid säger att sjukdomen inte är allvarlig och att många återhämtar sig. Detta kommer att vilseleda människor och få dem att känna sig inte farliga. Många dör i Sverige varje dag på grund av denna sjukdom och mer än 100 människor dör varje dag. Detta är en mycket farlig sjukdom. Tror du att inte många dör?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Vivian! Svenska myndigheter säger att sjukdomen är mycket smittsam. De säger att de flesta inte blir svårt sjuka av viruset. Men några blir mycket allvarligt sjuka. De är ofta gamla eller sjuka sedan tidigare. Därför måste vi noga följa råden. Vi på 8 Sidor skriver ofta om att många dör av viruset. Men vi vill också berätta om dem som blir friska. Och hur det kan vara att ha sjukdomen. /Hälsningar 8 Sidor

 3. Jian skriver:

  Jag vill tacka 8 sidor på vad de gör för oss att de ger oss hopp.

 4. Shosh skriver:

  Hej vivian.
  Jag håller med dig.

 5. Hiwet admekom skriver:

  Jag vill säga tacka 8 sidorna för informationen för oss.Vi vet hur går det Sverige med smittspridning och hur mycket personer som dör per dag?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Hiwet, här är vår nyaste text om hur det går i Sverige.
   https://test.8sidor.se/sverige/2020/04/fler-har-dott-under-helgen/
   På Folkhälsomyndighetens sida kan du läsa mer om hur många som är smittade.
   https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa
   Hälsningar 8 Sidor.

 6. Milena skriver:

  Alltså 8 sidor är oskyldig! Det är myndigheterna som sköter dålig sitt jobb! Sverige har inte mänskliga rättigheter i sin program och gör allvarliga fel på alla område! Jag uppmanar alla att stanna hemma,äta vad skafferi ger och går ut bara när det är nodvändigt!!!

 7. Tesfaldet skriver:

  Jag säger till alla gratulerar på de som varit sjuka.Jag hoppas alla som sjuka ska vli friska igen!

 8. Mate skriver:

  Sluta du vivian och ni som grälar till svenska nyheterna det är inte deras problem utan det svenska myndigheter som gör allvarliga fel.

 9. Laila skriver:

  Jag har smitat med corona viroset men jag fick ingen hjälp även jag bor med min familj min man och mina fyra barn de tänkte inte på min familj också.

 10. Annette skriver:

  3 personer i olika åldrar (ung, medelålder och äldre)de blev olika svårt sjuka (lätt, mellan och svårt)den äldre mannen blev inte så sjuk, fantastiskt!han har kanske ett mycket väl fungerande immunförsvar, han smittades ju till och med i Italiencoronaviruset är inte farlig för alla (ett bra immunförsvar är a och o i sammanhanget

 11. Sadiyo skriver:

  Jag hoppas att Corona viruset går över men jag vill tacka 8 sidor för deras perfekta info. Ni alla som skriver att det är myndighet fel nej det är ingens fel.Vi alla ska hjälpa åt

 12. Gabe och skriver:

  8sidor berättar bara vad som sker här i världen

 13. Tina skriver:

  Vissa människor är döda, andra lever och ingen vet konsekvenserna av att bli sjuk. Friska människor har en försiktig inställning och sjuka människor har en optimistisk inställning.

 14. Milena skriver:

  Min inställning är pesimistisk-fara är inte över!

 15. Lena :) skriver:

  Hej 8 sidor!
  Jag vill veta om det finns en land som inte har coronavirus och vad heter den?Har någon populär blivit smittad av viruset corona?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Lena, viruset finns i alla världsdelar, säger organisationen WHO. På deras karta kan du titta närmare på varje land. Klicka på den blå pricken på landet för att se hur många som är smittade. Men kom ihåg att troligen är många fler smittade i varje land. Alla blir inte testade. Hälsningar 8 Sidor.
   https://covid19.who.int/

 16. Lena :) skriver:

  Hej 8 sidor! Varför stänger inte skolorna?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Lena, vi har skrivit om det tidigare. Här kan du läsa om det:
   https://test.8sidor.se/sverige/2020/03/darfor-ar-skolorna-oppna/

   hälsningar 8 Sidor.

Kommentera