Sverige

Bilden visar en man som har blivit gripen av polisen och har handklovar på sig. Man ser bara mannens ryggtavla och händerna bakom hans rygg.

Poliserna har gripit många personer för köp av sex i år. Foto: AP/TT

Fler sexköpare gripna

Antalet anmälningar till poliserna
om köp av sex har ökat i Sverige.
Det är många fler
anmälningar i år
jämfört med förra året. 

Förra året blev 764
sexköp anmälda till poliserna
på hela året.
I år är det redan
526 anmälningar.

Det visar siffror från myndigheten
Brottsförebyggande rådet.
De undersöker brott i samhället. 

Ökningen beror bland annat
på att poliserna har arbetat
mer med att hitta personer
som köper sex. 

Poliserna har också
fått fler tips än förut
om personer som köper sex,
skriver tidningen Dagens Nyheter. 

8 SIDOR/TT


29 juli 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

28 kommentarer

 1. Luisa skriver:

  Det är nonsense! Gör det lagligt!

 2. Överflödiga folk skriver:

  Att göra det lagligt att att ge upp, som att försämras kollektivavtalet för att många inte har jobb.
  ( När i själva verkat borde befolkningsökningen som minskas istället ! Då artificiell intelligens , automatisering & extrem globalisering gör att ,typ, 20% -30% av arbetskraften i Sverige ej behövs!)

 3. Luisa skriver:

  NEJ! Men saker ska vara förnuftiga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! människor handel ska bli förbjuden och den som gör det frivilligt så varsågod! staten ska ha några slant av skatten och allt är som det ska!

 4. Anonym skriver:

  hej 8sidor man köper sex i Sverige får straff det vet jag i dag , om man tittar på film sex i internet får man straff också ? kan 8sidor svara till mig vet om det tack så mycket.

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej, tack för din fråga. Det är inte förbjudet att titta på sexfilmer i Sverige om de som har sex i filmen är över 18 år. Men det är förbjudet att titta på eller visa filmer där personerna som har sex är under 18 år. Det är vanligt att sexfilmer visar våld eller dålig behandling av kvinnor. Det är förbjudet att tvinga någon att ha sex, eller att vara våldsam.
   Det kan du läsa mer om på sajten 1177
   Hälsningar 8 Sidor

 5. Lyhörd skriver:

  Anonym(11.38), om de som har sex på nätet är genuin frivilliga , är vuxna & de godkänner spridningen ; jag tror inte det är straffbart .

  Man får inte kyssa någon som inte vill ha en kyss.

  Om man kyssas , måste man kolla om den personen
  vill kyssas mer eller inte . Den personen kanske kan ej säga det av olika avledning ( rädsla etc )
  1(2)

 6. Lyhörd skriver:

  Man får inte bara fortsätta !
  Om
  den personen druckit alkohol / psykisk svag / handikappad på något sätt
  , då måste man vara väldig försiktigt och lyhörd för att inte gå över
  gränsen !

  2(2)

 7. Det finns ej frivillighet skriver:

  Luisa, vari ligger frivillighet om man inte har pengar , om man inte kan välja? De flesta är ej frivilliga att sälja sin kropp ! Många för att de har trauma !

  Många i Sverige tvingas ta ett mycket lågbetalt ( som småföretagare eller timanställd ) & stressfull jobb för att de inte kan välja !

 8. Luisa skriver:

  De måste göra lag som förbjuder att tvätta hjärna av unga människor för att rekrytera till detta yrke och den som gjorde det kan förlöra sin förmögenhet! Men om någon är i 45 -ålder och säljer sex och gör det många år så kan göra det med tillstånd och betala skatt!

 9. Luisa skriver:

  Jag har inte radikal inställning-det finns människor som behöver köpa sex och den andra fall doktor gjorde rätt eftersom ALS är obotlig sjukdom-man lider bara! Själva lagen är svårt att göra eftersom någon kan missbruka den men doktor fattade bra beslut! Till sista jag är människa som önskade alltid att lösa nånting….

 10. Luisa skriver:

  Saker här i Sverige är från en extrem till annan! Ingen är förnuftig! Jag stödjer inte prostitution,jag själv vill gärna rädda en flicka om jag kan! Om det är förbjudet att utöva denna yrke under 26 ålder så det kan hjälpa mycket!

 11. Anonym skriver:

  Tack för svar från 8sidorJag är en man kommer från Thailand till Sverige för att jobba på en Thai restaurang för fem månader sedan. Jag förstår inte mycket regler i Sverige därför jag frågar om det. I mitt land köper sex och tittar sexfilm är lagligt

 12. Överflödiga folk skriver:

  Luisa skriver ovan ”jag själv vill gärna rädda en flicka om jag kan!” . Många skriver så , till och med författningen i mitt gamla hemland !

  Det hjälper ej att vill hjälpa andra om man har fler än ett barn och har medellön ! Mitt hemland har överbefolkning, och det bidrar inte till världsfred på sikt. Inte ens kan hjälpa sig själv !

 13. Luisa skriver:

  Ni förstå mig inte! Om någon köper sex från 17årig flicka som var hjärntvättad och borttagen från sitt hemland så är det felaktigt naturligtvis! Men om en kvinna i min ålder säljer sex och gör det många år så vad???!!! Det är felaktigt inställning som ni har -inte jag! om jag har pengar så vill jag gärna rädda en flicka eller fler….

 14. Luisa skriver:

  men det krävs mer en pengar, det krävs tid och att göra med de ”makeover” för att de går inte tillbaka till denna spår! Därför jag föreslog att inom EU ska det bli förbjudet att sälja sex från människor som är under 26 år! I denna ålder är det lätt att lura ungdomarna! De kan studera och arbeta och syssla med helt annat!

 15. Luisa skriver:

  Men med undatag även denna yrke behövs-det är kvinnor som köper sex också! Folk vet inte leva idag därför ramlar de i olika extremer! Det är svårt att leva med lite pengar men det går faktisk! Min man säger alltid -GUNLUK AL” -alltså köpa varje dag bara lite den du behöver och efter det alla kan ser att pengarna räcker och några slant är kvar….

 16. Luisa skriver:

  Sverige är exakt det land så man kan säga-”FRÅN EN EXTREM TILL ANDRA” men ni är allihop blinda! Det går inte så mer…verkligen

 17. Anonym skriver:

  Jag tror att det är lagligt i Tyskland eller i Nederländerna så varför är det inte lagligt här i Sverige?

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Hej Anonym!

   Det är lagligt att köpa sex i flera länder i Europa.
   Men det är också olagligt i flera länder.
   Till exempel i Sverige, Norge, Frankrike, Irland, med flera.

   Hälsningar från 8 Sidor

 18. Luisa skriver:

  Sak måste lösa på förnuftig sätt! Om någon köper sex från en 17årig flicka som var borttagen från Rumanien och lovade henne”guldiga skogar” så är det felaktigt! människohandel måste stoppas! Men om någon gör det hela livet så kan det göra med tillstånd och på vissa ställe!

 19. 8 Sidor Redaktör skriver:

  Hej allihop!

  Ni får självklart tycka olika och diskutera.
  Men kom ihåg att prata om ämnet.
  Och var inte elaka mot varandra.

  Hälsningar från 8 Sidor

 20. Luisa skriver:

  De kallade mig radikal! jag förtjänar det faktisk inte! jag vet att fråga är obehagligt men om någon försöker tänka hur jag tänker så de kan förstå mig! Jag önskade alltid nånting lösa eller förbättra! Men idag man måste strunta i saker! Med mvh Milena

 21. Hitta eufemism av radikal ! skriver:

  Du skrev att du är muslim, att du tyckte att folk kunde sälja sex och fick dödshjälp. Är det ej radikal?

  Genomsnitt muslim i världen hyser ej de åsikter då att ta livet av sig är en stor synd inom islam !
  Att sälja sex uppmuntras ej hellre trots att Profeten var kapitalist och krigsgeneral av rank .

 22. 8 Sidor Redaktör skriver:

  Hallå!

  Den här nyheten handlar inte om muslimer och profeten.
  Den handlar om sexköp.
  Diskutera frågan annars måste vi tyvärr
  stänga kommentarerna.

  Hälsningar från 8 Sidor

 23. Wonder skriver:

  Kan inte köpa av sex men man kan sälja sex. Vad är detta för lag?

 24. Luisa skriver:

  De menar bra-men de är lite klumpiga! Därför min lösning är bättre! De är lite blinda i verkligheten alltså! Det är viktigt att inte rekrytera mer till denna yrke-särskilt ungdomar! Om någon köper sex från en flicka som någon säljer för två tusen och ger henne femhundralap så är det människouttnytjande!

 25. Luisa skriver:

  Människohandel måste stoppas!!!!!

 26. Luisa skriver:

  Jag kan inte klicka att det är bra eller inte eftersom i verkligheten enligt mig man kan köpa sex men allt har sina regler och det är viktigt av vem! om någon köper sex från någon som har tillstånd någonstans i tyskland så är det ok men om någon köper sex från bortrovad flicka som är under 18 år så är det omoralisk!

Kommentera