Sverige

De sitter framför en dator.

Två unga söker jobb på en dator på Arbetsförmedlingen. Foto: TT

Många unga är utan jobb

Allt fler unga människor
har inget jobb i Sverige.
Arbetsförmedlingen tror
att ännu fler unga
kommer att bli utan jobb.

Många jobb som unga personer
får som ett första jobb
har försvunnit på grund av
krisen med viruset corona.

Det är till exempel
jobb på kaféer, restauranger
eller nöjesparker.

Just nu är det ungefär
70 tusen unga personer
mellan 18-24 år som är inskrivna
på Arbetsförmedlingen.

När de undersöker hur det
ser ut framåt i tiden
ser det inte bättre ut.
I början på nästa år kommer
100 tusen unga att vara utan jobb,
tror Arbetsförmedlingen.

8 SIDOR/TT


1 juli 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

20 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Va roligt

 2. Rätt sinnade skriver:

  Ungdomar i åldrarna 18–24
  borde/måste lära sig yrkesutbildning eller ordinarie utbildning i minst 5 år.
  Och sedan kan de se fram emot hållbarhetsjobb och sina hållbarhetsliv, istället
  är de inskrivna på Arbetsförmedlingen för låga jobb som kaféer, restauranger
  eller nöjesparker.

 3. Luisa skriver:

  Döma inte-de har alla mycket problem både hemma och i skola! De är inte lata, de har det jättekomplicerad! Alla förstör deras liv-både föräldrarna och samhälle! Saker går aldrig som man planerar och de behöver pengar; de behöver lung och ro också och de behöver möjlighet att utveckla sig och har inte det!

 4. Luisa skriver:

  De kämpar mycket att utbilda sig men har mycket problem och ingen stöd! Det gäller alla-oavsett om det är en svensk familj eller invandrare familj! Alla är i svåra situation och vi vuxna måste hjälpa dem!!!!

 5. Concilia skriver:

  Unga personer som är mellan 18 och 24år bör studera än söka jobb!! Jag tycker att de viktigaste sake på den här år är studera och utbilda sig istället för att söka jobb. Föräldrar har stor ansvar här. De måste hjälpa barnen och uppmuntra dem också att studera innan sökandet efter pengar.

 6. Taksawadee skriver:

  Bör sluta öppna platsen där människor samlas.Det bör finnas skyddsutrustning som gag och mask för säkerhet.

 7. Luisa skriver:

  Hej Concilia! Du har rätt-men fråga mig vad vi gick igenom för att utbilda våra barn! Nästan alla skadade oss och vår familj och inget vill utbilda dem, i skolorna de sade att har inte plats medan de hade och så vidare!!! Jag och min man hade slitit mycket för att hjälpa de, min man har bara två byxor eftersom

 8. Luisa skriver:

  han betalade undervisnig åt de och han köpte och lånade de mycket böcker!!! Min son William representerade två gånger i fysik tävling Sverige men vi är nära hjärtatack båda två! Bara en kvinna hjälpte William i skola och ordnade extra mateundervisning när hon upptäckte att han är begåvad!

 9. Luisa skriver:

  Kvinnan är ursprungen från Polen! Ingen ansträngde sig och även pedagoger ofta gör mindre än de måste!!! Barn kan bli bra och väl-utbildad om någon hjälper de! Samma sak med mig-det var framför allt mina barn och min man som hjälpte mig med svenska!! Samhälle måste sluta med sin egoism och göra nånting åt unga!!!!!

 10. Censur skriver:

  Luisa, i teorin finns det en massa rättigheter i Sverige, men i praktiken funkar det inte så pga olika orsaker.

 11. Censur skriver:

  Luisa ,rasism finns ju i alla länder. Hur kan ett rasistiskt land som Sverige bekostar miljarder kronor årligen för att ta emot nytt folk ?

  Skolan knäar av flera orsaker men inte av rasism ! Lägg av nu med att slänga rasism i tid och otid!

 12. Luisa skriver:

  Rasism finns i alla länder-MEN- i Sverige är allt dold och dessutom finns andra sorter rasism som till ex.i tjeckien vi har inte! Land som har sådana resurser och hade inte 40 års kommunismdiktatur behöver inte ha sådana sjukdomar! Om en rasist rektor kastar en ivandrare barn i förberedelse klass så hur kan sådan barn lära sig svenska ordentligt?

 13. Luisa skriver:

  Min son gick första klass i Tjeckien och med honom gick en pojke från vietnam! Medan för alla barn det var mycket regler och utbildning så lärarinna gjorde allt till pojke från Vietnam!! Hon skyddade honom, hon skötte om honom som han var hennes son; när han glömde nåting eller gjorde inte så hon var inte arg på honom-det var bara-

 14. Luisa skriver:

  ”eh,de är invandrare,de förstå inget,det är ingefara”!! Han var vip student och fick mycket stöd! Den andra sort rasism är hat mot man, särskilt mot muslimska man! Min man kom från Turkiet för många år sedan och levde en civiliserad liv här,han arbetade och putade inte hans dottrar från balkong,de lever och betalar skatt

 15. Luisa skriver:

  i Sverige men det är varje dag ett klagomål på nånting, han är fin person och konfliktfri och gentleman och han lider mycket! Alla man med svarta hår är inte förtryckare och sådana sadister! Han är fin och intelligent person och förtjänar inte sådana dåliga upplevelse! Man är man och kvinna är kvinna,men här i Sverige existerar krig

 16. Luisa skriver:

  mellan man och kvinnor, och så vidare! Tjeckien har rasism MEN den är inte dold där-även politiker ibland säger saker att min förnuft står och även barn har inte stor betydelse där så till ex.i skola om kom ny elev så pedagoger uppmutrar andra elever för att hjälpa honom eller henne! Saker jag var här om så vi har inte i Tjeckien…

 17. Luisa skriver:

  naturligtvis där finns mycket som måste förbättras, men jag är jättestolt över min ursprung! Brno är fin och trygg stad och först moske oppnades just där! Land som Sverige måste ha noll ungdomskriminalitet,bra itegration-(alla är skyldiga till detta) ochpå alla andra område vara på annat nivå!!

 18. Luisa skriver:

  svenska skola är en katastrof, vi hjälpte mycket till våra barn och pedagoger är okunniga och lata! Jag kan berömma bara några stycken-det är Sara som gillar sin yrke, Kamila som var snäll alltid och den kvinna som ordnade mate undervisning till min son…. Ataturk sade att barn är framtid med hur kan ett land går vidare om alla är outbildade??hur?

 19. Luisa skriver:

  En svensk kvinna föder ett barn efter 30 år men om en kvinna som kommer hit från Syrien eller Somalia med 5 barn -och ingen vill ge hjälp med utbildningen så vad hon kan göra då?? Skola ska vare perfekt-trygg och med utbilding-invandrare kan inte hjälpa sina barn med läxa! Min man kan prata bra-men med mina läxor hjälpte mig barn!

 20. Luisa skriver:

  Barn är barn och ungdomar är ungdomar och behöver hjälp och stöd! desto mer de lär sig svenska så är mindre risk att de radikaliseras eller börjar går på fel väg! Jag är trött att höra hur ni självberömmer er alltid!!! Jag född tre barn och upfostrade de under dåliga omständigheterna! Jag orkar inte mer!!

Kommentera