Sverige

En nära bild på honom.

Svenske Ali Gharavi blev friad av domstol i Turkiet. Foto: TT

Svensk friad i Turkiet

Sommaren 2018 tog poliserna
i Turkiet fast flera personer
som jobbar för
organisationen Amnesty.
Amnesty jobbar för
mänskliga rättigheter.

En av dem var
svensken Ali Gharavi.

Poliserna i Turkiet sa
att han och de andra samarbetade
med terrorister.

På fredagen blev Ali Gharavi
friad i en domstol i Turkiet.
Men flera av de andra
i gruppen blev dömda
för terrorbrott.

En av dem är en tidigare chef
för Amnesty.

Turkiet vill döma de andra
till flera år i fängelse.
Det är inte klart vad straffet blir.

– Jag har blandade känslor.
Mina kära vänner
och kollegor har fått
en orättvis dom,
säger Ali Gharavi.

8 SIDOR/TT


3 juli 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

11 kommentarer

 1. Concilia skriver:

  Den här ärende är svårt att säga att domen är bra eller dåligt. Det beror på om vad Ali sa om kollegor är sant och om han känner dem kollegor så mycket.

 2. CC skriver:

  USA säger att Ryssland betalar en gåva till terrorister som Taliban i Afganstan för att döda en Amerikan, aha, skyddar Trump USA soldater ? USA släpte Ardogan låss att angripa Lybia för att stå emot Ryssland som redan finns i Lybia. Hela EU och Nato styrka, smil till Ardogan när han skickar vapen och terrorister från Syria som IS, till Lybia.

 3. Berke skriver:

  Alla som inte går med Erdogan kallas terrorister i Turkiet i dag…

 4. Luisa skriver:

  Erdogan använde religion för att komma till makten och han vet inte vad han gör enligt mig! Om Ataturk vaknar från grav så idag finns inte krig i Syrien!!! Jag vill inte blanda sig i-men rätt politik är viktigt och om nånting hände i Turkiet så vill lida hela Europa! Fred för alla!

 5. Bnan skriver:

  Tack Luisa Erdogan använder religion som dörrmatta, för makten och för att erövra mer. Erdogan är en muslim som Iran styre, Iran använder religion på samma sätt för mer makt. Båda, Suni och shiaa muslimer är lurade.

 6. Luisa skriver:

  Jag vet- jag har redan öppnat ögon- jag vet hur de manipulerar folk med ”islam”! Jag själv är muslim men har fått nog av alla dumheterna! Ataturk som var troende-men använde förnuft-som gjorde så mycket så alla denna religiosa grupper kallar för ateist och andra saker medan jag själv hörde när ett professor berättade

 7. Luisa skriver:

  att när Saud. Arabien vill förstöra profets Mohameds grav så ataturk sade att”om de vågar så är han där omedelbart med sin arme”!!! Om Ataturk lever idag så är det inte krig i Syrien och Turkiet har inte ”evliya” och sådana grejer!! Det är synd att prata,man måste använda förnuft!!!

 8. Luisa skriver:

  Många riktiga muslimer lider på grund av ”fitne”…jag själv är rädd idaf för många muslim-det är ”fitnetid”,tyvärr!!

 9. Arg på Turkiet skriver:

  Alla som vill åka till Turkiet måste vara försiktiga. Man måste kolla sitt Twitter konto om det finns en kommentar som handlar om Erdogan Regim.Om det finns kommentaren måste man ta bort innan man åker till Turkiet för att inte bli en terorist.Turkiets Fängelse innehåller många journalister,aktivister,läkare, gravida kvinnor och tyvärr bebis.

 10. Luisa skriver:

  Alltså jag förstå inte hur turkisk folk valde Erdogan! Men de glömde riktigt islam och saker som sade Ataturk och därför det skedde! Krig i Syrien är bevis också att nånting går på fel sätt!!! Jag är ledsen för Turkiet!

 11. Luisa skriver:

  Även jag tror att Basar al Asad är bättre president än erdogan! Men sanningen vill komma fram snart!!!

Kommentera