Vardags

Kanelstänger och kanel i pulverform syns på bilden. Bakgrunds är blå.

Kanel är en populär krydda i Sverige på hösten och vintern. Foto: TT

Nu är det dags för kanel

Kanelbullar, pepparkakor,
glögg och paj gjorda på pumpa.
Mycket av det vi äter den närmaste
tiden har kryddan kanel i sig.

Den 4 oktober använder
svenskarna sju tusen kilo kanel.
Bara till att baka
kanelbullar. Då är det
kanelbullens dag.

Kanel innehåller ett giftigt
ämne som kan ge skador på
levern om vi äter för mycket.

Experter säger att vuxna
inte ska äta mer än
en och en halv tesked
kanel per dag.

Men kanel är också nyttigt.
Det innehåller ett ämne
som kan skydda oss
mot stress.

Kanel odlas mest
i Asien där det är varmt.

Passa på att äta kanel
den närmaste tiden.
Men glöm inte att
lagom är bäst.

8 SIDOR/TT


4 oktober 2019

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

6 kommentarer

  1. Milena skriver:

    Jag skulle äta dumplingar med kanel idag! Det förvånar mig att kanel är giftig därför jag har inte en aning om det!

  2. Anoop skriver:

    Gläd kanelbullens dag

  3. Anonym skriver:

    Mmmkanel

  4. JAG SARIÖS skriver:

    hAj jaag GAILLaR KAMEL

  5. kn6i8tu7mn skriver:

    jag har ätit sjukt mycket kanel det år,

  6. Shewit skriver:

    Ja! Jag har ätit.Det var utsökt.

Kommentera