Vardags

Två personer sitter mot en husvägg. De sitter på en filt. De har picknick. En av dem håller i ett paraply.

Det går att ha picknick även fast det regnar. Foto: TT

Bli på bra humör

Inte så varmt,
blåsigt och regnigt.
Sådant väder verkar
det bli i Sverige
den närmaste veckan.
Då är det lätt att bli sur.

Men när vädret är dåligt
går det att göra saker inomhus.
Till exempel spela spel.
Och du kan gå ut
om du har bra regnkläder.
Då kan du göra det du vill ändå.

– Du kan ha sura tankar
och hata vädret.
Men om du gör något
som du tycker är intressant
så blir du mindre sur,
säger psykologen Dan Katz.

Och även om Sverige
är regnigt och kallt ibland
så har vi det bättre här
än i många andra länder,
med mat och sjukvård
och andra saker,
tycker psykologen
Patrick Anderlind.

8 SIDOR/TT


10 juli 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

11 kommentarer

 1. Luisa skriver:

  EN Dag-det var många år förut vi åt pizza i hamn och det regnade jättemycket! Jag tvingade barn går dit för att röra på sig och vi blev blött men ändå jag tycker det var romantisk! Jag promenerade mycket med mina barn-eftersom jag vill inte att de bara stirrar på tv och jag tror att jag gjorde rätt!!

  1. 8 Sidor Redaktör skriver:

   Pizza i regnet.
   Det låter lite mysigt!

   Hälsningar från 8 Sidor

 2. Luisa skriver:

  Det var mysigt men jag fick inte beröm för det!!! Jag gjorde det lite för klumpigt men ändå jag gjorde rätt för 80% eftersom vi motionerade och vi gav energi bort när vi gick där så pizza smakade väldigt bra-dessutom i regnet saker ser ut annorlunda så det var värd det ändå!

 3. Anonym skriver:

  va

 4. Anonym skriver:

  dåligt nyhet

 5. Anonym skriver:

  skit dåligt nyhet

 6. Anonym skriver:

  jag tycker inte om den här neheten

 7. Anonym skriver:

  😡😡😡😡😡

 8. Vård skriver:

  Sverige har bra väder iaf jämför de andra länder då vi alla som bor i Sverige får inte klaga om väder.

 9. Vård skriver:

  Sverige har bra väder iaf jämför de andra länder. Många länder brukar ha katastrof, jordbävning, etc. Många länder är torrt och behöver regn, många länder är för varm och behöver svalt. Sverige är perfekt land att bo då vi som bor här i Sverige får inte klaga om vädret.

 10. Luisa skriver:

  Det är för lite sol här-jag har just nu allvarligt vitaminbrist -vitamin d saknas i min kropp,men sommar här är behagligt och det är fin! Varje väder behövs och natur katastrofer kan komma även i Sverige!! Vi var översvammad några år förut-min man kastade 14 hink vatten!

Kommentera