Världen

Människor med hjälmar och flaggor. En grå rök är på väg mot dem.

Poliser har skjutit tårgas mot människor som protesterar i Bagdad. Foto: Hadi Mizban /AP /TT

Protesterna fortsätter i Irak

Protesterna i Irak fortsätter.
Regeringen försöker
att stoppa dem med våld.
Den senaste veckan
har omkring hundra människor dödats.
Fem tusen har skadats.

Människor är missnöjda
med regeringen.
De säger att de sköter landet dåligt.
Många i Irak är
fattiga och arbetslösa.

Människor protesterar på gatorna
i huvudstaden Bagdad
och flera andra städer.

8 SIDOR/TT


31 oktober 2019

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

7 kommentarer

 1. Milena skriver:

  Jag vet inte mycket om Irak men jag tycker synd om människorna!

 2. Kant skriver:

  100 döda, 500 skadade, på några dagar, är det krig mot civila människor !!

 3. Camilla dawd skriver:

  Jag är från irak vi lever det värsta liv just nu fast vi bor i Sverige men våra tankar och hjärtor är kvar i irak Irakiska regeringen dödar sina medborgare för att behålla sina stolar vid makt medborgare har tappat hoppet om livet och framtid det kommar alldrig bli bra igen tvärr😔😔😔🙁

 4. Leif Jabbar Idan skriver:

  Jag undrar bara om varför världen är tyst medan regeringen i Irak dödar folket där. Jag förstår nu varför USA och så FN är tysta eftersom det var imperialismen som hjälpte denna tjuvliga att styra Irak. Men jag kan inte förstå varför resten av världen är tyst.

 5. Jasmin R skriver:

  Jag håller med dig att de vill imperialismen eftersom de har stora rikedom.

 6. Milena skriver:

  Vad jag ska göra?? Jag bryr mig men i mina ögon är alla människorna idag samma egoister! Jag är jätteledsen för Syrie till ex.men vad jag ska göra?? Jag är inte skyldig till detta kaos,jag försökte alltid hjälpa men muslimerna och särskilt baraberna är opålitliga och konstiga!

 7. Milena skriver:

  Jag tror inte att Asad är diktator och jag tror inte att Muammar Kadafi var diktator och att han våldakte hans livvakter oh sådana grejer! Allt handlar om att tjuva mark med petrol!!