Världen

Massor av bilar packade med saker åker på en väg.

Människor flyr från området Idlib. Bilden är från slutet av januari. Foto: AP/TT

Risk för kris i Syrien

Striderna i Syrien fortsätter.
Sedan december
har det varit strider
i städerna Idlib och Aleppo.
Grupper av motståndare
till regeringen har länge styrt
i städerna.
Men militärer från
Syriens regering
kämpar mot dem.
De får stöd av ryska
militärer.

Minst 350 människor
som inte varit militärer
har dött.
Nästan 700 tusen människor
har flytt.

Det är mycket allvarligt,
säger organisationer som
jobbar för att hjälpa folk.
Det finns risk för att
det blir en stor kris
med alla flyktingar.

– Många försöker fly
närmare den turkiska gränsen.
Men hela området är fullt
av människor som flytt
från andra ställen.
De har det mycket svårt,
säger experten Aron Lund.

Samtidigt som striderna
fortsätter har det blivit
allt mer bråk
mellan Turkiet och
Syrien och Ryssland.

8 SIDOR/TT


11 februari 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

26 kommentarer

 1. Milena skriver:

  Ser ni vad är krig?? Jag har tårar i ögonen-jag minns Syrien som fin och trygg! Om någonting hände i Turkiet så är dåligt påverkad hela Europa! Vem skapade denna dumma is???! Vem? Turkiska folk har fått nog-de lider jättemycket på grund av syrisk folk!

 2. Milena skriver:

  Profets Mohameds uncle-(farbror) var kristen och hjälpte till profet Mohamed mycket med allt; jag skriver detta för att bevisa att Islam handlar absolut inte om att döda alla andra som är inte muslim! Jag tittade igår på den filmen ”kalifat” och som muslim jag måste reagera!

 3. Milena skriver:

  I Syrien levde tillsammans muslimer,kristna,beduiner och många andra…..atmosfären där var fin!!!

 4. Milena skriver:

  Islam vill överleva oavset hur stor propaganda är! Alla förnuftiga människor måste kämpa för fred!!! I Koranen står-”den som vill göra gott ska nå paradisen…”

 5. Milena skriver:

  I Aleppo tjuv jag och min far lite sten som minne-det var halvkula från slotet Krak så hoppas att en fin dag jag kan avhjälpa min handling och ge någonting tillbaka till syrisk folk!

 6. Hank skriver:

  Ardogan Turkiet är diktatur och motsats till Ataturk som förenade demokratisk Turkiet. Ryssland kan förstöra Syria med vapen men har inte pengar att bygga. Iran förlorade mycket i Syria men har miliser ändå. Israel bara tittar. Det blir värre i Syria. Ardogan flyttar terrorister från Syria till Lybia nu och samtidig hotar EU med flyktingar

 7. Milena skriver:

  erdogan är galen fuskare och mycket skadligt! Om Ataturk lever idag så krig i Syrien aldrig skedde! Vad synd! Erdogan använde religion för att hitta makten! Om folk inte är religiosa så idag detta kunde inte hända! Vad synd-konflikter bara ökar!! Synd om Turkiet och synd om Syrien!

 8. Sabah skriver:

  😞😞😞

 9. 8 Sidor Redaktör skriver:

  Hej!

  Vi har tagit bort en kommentar som var på ett annat språk än svenska. Kom ihåg att skriva på svenska. Det är för att folk som läser ska förstå kommentarerna.
  Vänliga hälsningar från 8 Sidor
 10. Anonym skriver:

  Milena ataturk dog för många många år sen har gått och kolla nu framåt snälla. Finss inte om ataturk lever idag omöjligt!Erdogan och Turkiet som kallas diktator de som är emot Turkiet.Du behöver inte vara oroligt inte turkiet synd om syrien många flyttar dör och även turkiska militär dör synd om dem pga. Säkerhet gränsen mot pkk-ypg-is terorister

 11. lila Aktuelt svt skriver:

  omg är det sant snälla svara jag har fått tårar i ögonen

 12. Sara larson skriver:

  noooo i hopp they well stop this . its have be problem in syria in a long time😒

 13. Anonym skriver:

  Vem är Turkiet vänner nu ? bara IS och andra kända och okända terrorister. Vilande och aktiva mördare. Gemensamt med Ardogan Ideologier att erövra världen. Låt honom drömma, kanske Turkiet vaknar försent.

 14. Anonym skriver:

  Erdogan gjortde allt vad han lovade för Turkiets invånarer från 2003 till nu 2020, 17 år har han jobbat och vann alla val fortfarande samma president om det finns bättre än honom skulle han vinna ändå under 17år

 15. Anonym skriver:

  ”Ardogan flyttar terrorister från Syria till Lybia nu” synd om några tycker så men lungt.
  Alla vet vem är terrorist

 16. Anonym skriver:

  Detta är f*n inte ok😭😭

 17. Gaki skriver:

  Ardogan är diktatur, vågar man skriva något om honom i Turkiet ? Var är hans kompisar som hjälpte honom till makten ? Ardogan är falsk eftersom han köper Israel produkter och säger Israel som Hitlar mot palestinier, så att alla extrimer och terrorister blir nöjda.

 18. Anonym skriver:

  Diktaturer kan styra längre än 17 år ! typ Bashir i Sudan 30 år

 19. Anonym skriver:

  Hhah han kanske gjortde er ngtng o pratar dåligt om honom🤣

 20. Anonym skriver:

  Alla kan köpa vilken produkt man vill från utländsk eller vilket land som helst om det är tillåtet ingen kan begränsad!

 21. Milena skriver:

  Jag är vän till Turkiet men Turkiet går bakåt inte framåt! Jag tänker ofta på turkisk folk och även planerar att köpa de presenter men de behöver mer än presenter bra politisk lösning-min släkt dog i striderna,min mans bror som var soldat och han var bara 29 år! Idag en av Istanbuls gator har hans namn!

 22. Milena skriver:

  Om ni valde Erdogan så som ni vill men han är inte kunnig och rätt person! Falsk islam och falsk imamer skadar Turkiet och utveclingen är jäättedåligt! Mustafa Kemal Ataturk läste 5000 bok så han var kunnig och han hade bra vilja också! Han grundade Turkiet till alla som är föd där och det är x etniska grupper! Viva Ataturk!

 23. Milena skriver:

  Dessutom ingen kan säga om Ataturk att han var ateist eftersom när Saud.Arabien vill förstöra PROFETS MOHAMEDS GRAV SÅ ATATURK SADE ATT OM DE VÅGAR SÅ ÄR HAN OMEDELBART DÄR MED SIN ARME!!!!Ataturk lever i våra hjärta eftersom han var den rätt person och väldigt lite politiker i världen är som han var!!!!

 24. Milena skriver:

  FRED I LANDET OCH FRED PÅ JORDEN! (MUSTAFA KEMAL ATATURK)!!!

 25. Milena skriver:

  Jag önskar ser Syrien igen-hoppas att en dag jag kan går där på utflykt och besöka Palmyra och njuta! (Jag önskar verkligen att jag kan går tillbaka i tiden)!

 26. Milena skriver:

  Nyhet gör mig jätteledsen eftersom jag bodde där ett år och dessutom i Syrien bor 5% turkar så för mig är det väldigt känslig ämne! Ibland jag är ledsen att jag redan förstå-verkligen!

Kommentera