Världen

EUs ledare Ursula von der Leyen sitter vid ett bord och ringer i en iiten klocka. Det ska vara ett möte i EU.

Ursula von der Leyen är ledare för EU. Foto: AP/TT

EU vill stoppa flyktingarna

Det finns flera miljoner
flyktingar i Turkiet.
Många är från Syrien.
Länderna i EU har betalat Turkiet
för att inte låta flyktingar
ta sig över gränsen
till Grekland och resten av EU.

Men nu har Turkiets ledare
Erdogan öppnat gränserna.

De senaste dagarna
har tiotusentals flyktingar
försökt ta sig till Grekland.
Det har blivit bråk vid gränsen.

Turkiet säger att en person har dött
efter att soldater försökt
att stoppa människor
vid gränsen till Grekland.
Grekland säger att det är fel.

Ett barn ska också ha dött
när en båt med flyktingar sjönk
utanför den grekiska ön Lesbos.

EUs ledare Ursula von der Leyen
säger att EU ska hjälpa
Grekland och Bulgarien
att stoppa flyktingarna.

– Turkiet har det svårt
med alla flyktingar.
Men det här är inte lösningen,
säger hon.

8 SIDOR/TT


3 mars 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

35 kommentarer

 1. Roba skriver:

  Många stannar hemma i sina länder, och många flyktingar vill komma till försörjning bidrag i EU. Stoppa bidrag ingen kommer till EU.

 2. KB skriver:

  Hjälp Turkiet att stoppa regimen bombar sitt eget folk. USA o EU, Nato kan utflra flyg förbud utföra i hela Syriens. I luftrum inklusive ryskan.

 3. Milena skriver:

  Ni öppnade krig och ni vill nu stoppa flyktingarna! Var är Eu kristna värderingar? Jag vet mycket bra att bakom alla falska islam är väst! Flyktingarna är människor också och om de stannar i Turkiet så kan saken eskalera och bli en inbordkrig! Europa måste tar sitt ansvar för sina felaktiga handlingar!

 4. Milena skriver:

  Det är som jag föder ett barn och senare överlämnar den till andra för att sköta om dem! Fred är känslig så stoppa krig-i Syrien var inte terrorister och hitta en lösning för människorna,de kan går var de vill! Hur kan eu säga att de arbetar för fred och tortera folk samtidigt??Hur???

 5. Ej ej skriver:

  Milena det är inte Europa som började kriga det var usa och du måste vet det

 6. Anonym skriver:

  Fascist eller diktatur Asad har makten över hela Syria utom Idlib. Nu han kommer och ta Idlib, då blir fascist Ardogan tokig och vill visa vad Turkiet kan göra ! Turkiet kan bara transportera flyktingar med bussar mot Grekland. Det kallas mobbning mot EU.

 7. Ahmad skriver:

  Först det är bättre att EU NATO och Amerika stoppa sälja vapen och skickar inte soldater till detta länder. EU NATO och Amerika börjar kriget där och testar deras vapen och känna pengar från dem länderna. nu det är inte okej att stänga gränserna till dem.

 8. Milena skriver:

  Kära ”ej ej” jag är svensk medborgare! Jag tycker inte om Sverige men eftersom mina barn och min man är här så jag är här också! Jag kommer från Brno och det är fin och trygg ställe- jag är stolt över min ursprung! Sverige är mycket orättvis land och inget är här som det ska vara!

 9. Milena skriver:

  Jag förstå inte verkligen varför är folk så rasistisk när de hade inte 40 år kommunism! Svenskar gärna kritiserar andra länder medan hur de behandlar invandrare och samerna är de tysta! Olof Palme,Astrid Lindgren, Selma Lagerlöf -de är fina svenskar som jag har stor respekt för! Man måste ha ett ansikte!

 10. Milena skriver:

  Min man levde många år här och han ser hur samhälle ändrades och blev mer egoistisk och orättvis och är jättebesviken!!Ni glömde att ni själva var invandrare och gick till Amerika! Man får inte glömma historien, från historien man lär sig mycket! Varför någon kan inte säga nånting vänligt??Till ex;hoppas Milena att du trivs här i Sverige..

 11. Milena skriver:

  I min hemland folk bryr sig hur utlänningar mår och om de trivs,i min region är folk snäll och tidningar skrev om en man från Spanien att han lärde sig tjeckiska och bo i Brno eftersom han mår bra där och orsak till hans vistelse är inte asyl,inte handel.inte studium ,(förutom han lärde sig språk),bara att han trivs och mår bra i min region!

 12. Anonym skriver:

  Förut svenskarna brydde sig om utvecklingen i andra länder och var emot krig,även Amerikan flaggorna brändes och nu??Ni säger bara -”gå därifrån ni kommer”…men sötnos din barn kanske vill en snygg dag studera medicin i Tjeckien och uppskata min snygg hemland och din barnbarn vill kanske en dag be om asyl i Turkiet eftersom

 13. Milena skriver:

  de vill trötta på fasistisk Europa som kan bara dela människorna i olika etniska grupper och är full av sjukdomar som är rasism,individualism,materialism och feminism! I tjeckien vi har inte feminism-kvinna är kvinna och man är man där och i Turkiet de har inte rasism,folk är van leva tillsammans,muslimer med kristna och turkar och zigenare..

 14. Milena skriver:

  Jag bodde i Syrien ett år och det var fin år,trygg och land hade fin atnosfär och plotsligt kom krig!! Någon skickade terrorister där för att orsaka krig så någon är skyldig!!!Gud existerar och vad man odlar så deta man vill plocka så en dag vill Sverige får faktura för sina handlingar!!!!!!!

 15. Bob skriver:

  Främst måste EU stoppa krig där för att människor lever säker och trygg annars går det inte att stoppa eller förhindra flyktingar som försöker komma in i Europa. Den här pengen som EU har gett till Turkiet räcker inte att hjälpa tusentals människor som flyer från ett hemskt mycket krig.

 16. Gani skriver:

  Syria och Iran kommer att ockupera södra Turkiet snart.

 17. Kamal skriver:

  Milena du har fel. Sverige är mycket bra och snäll land, du kan inte säga något emot.

 18. Anonym skriver:

  Sverige är inte som förut! Jag önskar sig att atmosfär i Sverige skulle bli bra men saker har fel utveckling,tyvärr!

 19. Milena skriver:

  Alla måste försöka hjälpa och folk måste blandas och visa respekt för varandra!

 20. Anonym skriver:

  Milena jag kan inte förstår som du söger att EU måste ta ansvar på flyktingar. Det är US som gojde kriget, utan EU. värför du kräver inte US om att ta emot alla flyktingar?

 21. Zoltan skriver:

  Det finns flera rika muslimska länder som kan hjälpa flyktingar. Eu har inte ansvar för kriget. Sverige ger för mycket för ingenting . Alla som är missnöjda med Sverige kan lämna landet.

 22. Grekland skriver:

  8 Sidor! Varför skriver ni inte här den rätta att grekiska poliser försöker döda/slå flyktingar med gas o pistoler….! Ni skriver inte hur personen dog och hur barnen dog.

 23. Theodore Bantounas skriver:

  Till 8 sidor:Kan du säga mig nar kan jag se artikel med människor dod på gränser i Grekland. Jag tror det är Fake news. Grekland har hjalpat många manniskor men Turkiet driver på många tousen manniskor från alla lander an Syria och fråga EU bettalar mer pengiar.

  1. Bengt Fredrikson Redaktör skriver:

   Hej Theodore!
   Vi har använt flera nyhetsbyråers uppgifter när vi skrivit om personen som dog vid gränsen. Vi har uppgifter från AFP i Frankrike, Reuters och BBC i Storbritannien och TT i Sverige.
   Här kan du läsa och se mer vad som hänt på Expressens sida.
   https://www.expressen.se/nyheter/migrant-ihjalskjuten-av-polis-vid-grekiska-gransen1/

 24. Theodore Bantounas skriver:

  Vi tror på fred (Grekland), men detta är en attack från öst. Söker
  på webben. Båtet olycka är sant men människor vänt båtet så dem kan ha
  en rädda.Vi respektera mänsklig rättighet. Det är mycket svårt.Sluta turkisk propaganda. Tackar

 25. Anonym skriver:

  Varför ta inte ansvar för andra rika länder som Saudiarabien, de var en del av problemet på en gång , eller hur?

 26. Ry skriver:

  Om Evroppa öppnar gränsen så det bli slutpunkt för Evroppa ☠

 27. Theodore Bantounas skriver:

  Tack för svara.Kan inte hitta Reuters artikel.
  Expressen – Turkiska myndighetskällor, är inte av förtroende. Hoppas 8sidor skriver bara fakta för nyheterna.

  1. Bengt Fredrikson Redaktör skriver:

   Hej igen Theodore!
   Nu har det kommit nya uppgifter från Grekland.
   Ingen är riktigt säker på vad som hänt vid gränsen.
   Vi har ändrat i artikeln.
   Vi vill naturligtvis att allt ska vara rätt.

 28. Ry skriver:

  Det är olagligt att passera gränsen för människor som är inte europeisk medborgare, eller hur?

 29. Erdogan skriver:

  Theodore Bantounas! Om du kollar på videor kan du förstå vad greklands poliser gör mot flyktingarna mellan Grekland och Turkiet gränsen, jag har själv sett videor.

 30. Qodus skriver:

  Europa måste öppna gränsen. Därför det är mycket svårt kan stanna människor i Trukiet.jag bodde 2010 till 2018.i Sverige. Jag kan inte lever i Afghanistan. Det är mycket svårt.

 31. Milena skriver:

  Varje land kan tar några stycken!!

 32. Anonym skriver:

  inte bra!!! Fattiga människor kan flytta till sverige eller finland som bara har mellan 5 och 11 miljoner.😟😟😟🤨🤨🤔🤨🙄🤨🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤫🤫😠😠😟😟🤨😞🤨🤔🤔🤫🤫🤔😠🤔🤔😟🤔😏

 33. anonym skriver:

  tyvärr sverige måste stoppa alla flyktingar till 2055-12-31 inge fler asylsökande kvotflyktingar anhöriginvandring så vi får ordning och skicka ut asylsökande som gör brott