Världen

Bilden är tagen uppifrån. Vi ser ett torg. Nedanför har många människor samlats.

Människor har samlats för att minnas journalisten. Foto: AP/TT

Dömd för mord på journalist

För ungefär två år sedan
blev journalisten Jan Kuciak
dödad i landet Slovakien.
Hans sambo
Martina Kusnirova
blev också dödad.
De blev skjutna i sitt hus.

Jan Kuciak hade skrivit
om politiker och affärsmän
som samarbetar
med brottslingar.
Många tror att det var
därför som han blev mördad.

Nu har en man blivit
dömd för morden.
Mannen har varit soldat.
Det var han som sköt,
säger en domstol.
Mannen har också erkänt.
Han ska sitta
23 år i fängelse.

Fler personer är misstänkta
för att vara inblandade i mordet.
Bland annat en affärsman
i Slovakien.

8 SIDOR/TT


7 april 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

3 kommentarer

  1. Milena skriver:

    Om den journalisten är ärlig i så fall jag är ledsen!! jag vill fråga vad det handlar om,jag har familj där!!! Hoppas att slovak folk har det bra och kan utveckla demokrati!! de är fina människor och fin land har dem!!

  2. Milena skriver:

    Nej , jag säger saker som är obehagligt bara! folk vill inte aceptera sant och mina åsikter är mina åsikter -jag kan säga dem! Jag struntat hur folk ser mig, för mig är jätteviktigt att jag har ren samvete!! om du tänker lite och analyserar,så kan du ser att jag har ofta rätt!

  3. Milena skriver:

    PS:jag heter Milena och människa med sådant namn gillar inte orättvisa!!

Kommentera