Världen

Små pojkar sitter i ruinerna av ett hus som har blivit förstört i kriget i Syrien.

Barn sitter i ett hus som har blivit förstört i kriget i Syrien. Foto: SANA/AP/TT

Stort möte om Syrien

EU och FN har just nu
ett stort möte om Syrien.
Människor från 58 länder
är med på mötet.

De ska bland annat
samla in pengar till Syrien.
Landet är i en mycket svår situation.
Det har varit krig där i nio år.
Det är fortfarande mycket
som inte fungerar i landet.
Till exempel är många sjukhus och skolor
förstörda eller stängda.

Förra året hade de ett liknande möte.
Då samlade de in över åtta miljarder euro.
De hoppas på att samla in mycket pengar
i år också.

Från Sverige är ministern Ann Linde
med på mötet.

8 SIDOR/TT


30 juni 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

18 kommentarer

 1. Luisa skriver:

  omg! Syrien var så snygg och jag vet inte hur de klarar reparera skadad Palmyra till ex!!! Verkligen om jag har så vill jag gärna ge till Syrien! Jag har fantastiska minne och jag är jätteledsen över situation där!!

 2. XC skriver:

  Pengar hamnar hos diktatur Asad som bör sitta inlåst i fängelse för länge sedan.

 3. Luisa skriver:

  Är han diktator verkligen???

 4. Bashar al Assad är oskyldig skriver:

  Nej det är inte sant, för i tiden skulle de rösta, al Assad vann och efter det så vill de rösta igen, de som krigar mot Syrien, men de istället för att säga till att rösta började de döda andra, och därför börjar kriget.
  Al assad skulle aldrig döda mer än en milijon bara för att de ville rösta.

 5. Bashar al Assad är oskyldig skriver:

  Och USA säger till de som vill döda att ” ska en från en annan liten religions grupp bestämma över den största” Trump menar att al assad är en alaoi ( grupp inom islam) Ska bestämma över sunnimuslimer (som är ungefär 90% av befolkningen.)

 6. Luisa skriver:

  Asad är alevi-som jag vet, men min man berättade att folk valde honom,så vad är problem?? Att ett litet grupp gillar honom inte?? Som jag vet så har han i sin regering folk från olika etniska och religiosa grupper!! Min man sade att hans far var diktator men hos Asad han vet inte…

 7. Luisa skriver:

  Men är det sant att han användr biologiska vapen mot vanligt folk?????? Jag har svårt att tro det!!! I Syrien bor olika grupper-även kristna, så konflikt startade ett små grupp förrräddare??? Alevi-hur tror dem,hur är deras relationer till andra???? Jag bodde i Homs ett år-det var 83/84 och jag har fin minne av Syrien!!!

 8. Luisa skriver:

  Jag vet inte vad jag måste tänka!!! Folk i andra länder har inte kunskap om Turkiet och om Syrien, de misstolkar det!! Att skriva om asad att han är diktator ger dåligt syn på honom och hela syriska samhälle och det är fel enligt mig!! Jag är chockad över situation där och någon kan utan att ljuga säga sanningen!!!!!!

 9. Luisa skriver:

  PS:anyway-vad betyder hans namn??? har den ett betydelse???

 10. Fhman skriver:

  Vad tycker du om Hitler eller om Stalin ? de är bättre än Asad som betyder lejon.

 11. Leon skriver:

  Hans namn betyder Lejon .. Passar bra honon va..😑

 12. Luisa skriver:

  Är det sant??? Alltså jag är chockad över krig där-men jag har svårt att tro att han torterar egen folk!! Det är synd att det blev krig där!!

 13. Bashar al Assad är oskyldig skriver:

  Ja hans namn betyder Lejon, men det betyder inte att han är farlig. Och al Assad är inte värre än Hitler eller Stalin. Han är mycket bättre och snällare än Trump och världens bästa länders presidenter och kungar

 14. Luisa skriver:

  Han är ögon läkare om det stämmer! Alltså jag tänker på Syrie ofta och är besviken över situation där och vill gärna hjälpa!! Jag har bara fin minne! De andra namn-till ex.-Nisrin, Salim vad betyder dem?????!! Jag vill resa tillbaka i tiden och uppleva den fin år…hoppas att allt löser sig där!!!!

 15. Luisa skriver:

  PS:det är mycket tjeckiska kvinnor som är gifta där!!!😎❣❣❣

 16. Luisa skriver:

  Det är många tjeckiska kvinnor som är gifta där!!!!😎❣❣❣❣

 17. Luisa skriver:

  PPS: jag tycker att det är fel att jämföra honom med Hitler!!!OMG!!!

 18. Luisa skriver:

  Varifrån kom terrorister ??? Jag är chockad!!