Världen

En man och en kvinna står vid ett bord. Där finns olika lappar för att rösta. Runt bordet finns folk som jobbar med valet. Alla personer har munskydd på sig.

Bashar al-Assad röstar med sin fru Asma. Foto: AP/TT

Bashar al-Assads parti vann

Det har varit val
till riksdagen i Syrien.
Baathpartiet vann valet.
Det är ledaren
Bashar al-Assads parti.

Men det var inget fritt val,
säger experter.
Valet går inte att lita på.

Och det var få som kunde
vara med och rösta.
Elva miljoner syrier
är på flykt på grund av kriget.
Det är halva befolkningen.

8 SIDOR/TT


22 juli 2020

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

32 kommentarer

 1. Fares skriver:

  Han brukar vinn med 99,9 % som hans pappa. Hans fru är Britisk medbrgare ! Vilken demokrati !

 2. Luisa skriver:

  Jag håller tummarna för dem! Hoppas att hans fru bli frisk! Jag minns att i varje musikaffär i Syrien de hade ett ABBA bild på väggen! Asad är fin person och Syrie är fin land med fin befolkning! Mina böner går till Syrien! Kramar från mig till syrisk folket!😎❣💗

 3. Luisa skriver:

  PS:hoppas att en snygg dag jag kan besöka Syrie igen!

 4. The forgotten land- Syria skriver:

  Han är ett bevis på att internationella organisationer är uppdelade pga makt och politik. Han är den största mördaren i vår tid.

 5. Luisa skriver:

  Sluta med anklagelselna!

 6. Trött skriver:

  Luisa, googlar du och läser olika oberoende webbplatser eller inte ?

  Det är inte seriöst med det du skriver här när hela världen ogillar honom. Att ha bo i Väst och har tillgång till fri media betyder skyldighet för en att reflektera !

 7. Anonym skriver:

  Asad är värsta diktatur och folkmördare.

 8. Luisa skriver:

  Jag tror inte på det! Media ljuger! Någon vill förstöta ett vacker land som har petrol på sin mark! Sanningen kommer fram-jag tror att Assad är modern människa och vill det bästa för Syrien!

 9. Trött skriver:

  (1/2) Luisa, du må har viss erfarenhet att vara där en stund, men det hjälper ej .

  Turister och de flesta som bodde i mitt gamla hemland på 1980-talet skulle säga att mitt hemland var bra.
  Bara de som kämpade för transparens , mot korruption , mänskliga rättigheter som trakasserades eller dödades.

 10. Trött skriver:

  (2/2) Men Assad är mycket värre än diktatorn i mitt gamla hemland.

  Så dina fina minnen om trakten är subjektiva. Plus min samlade
  bedömning av många det du skrivit, visar att du är för känslodriven
  & behöver läser på ordentligt ,annars blir kommunikation / debatt
  helt meningslös & folk inte har lust att kommunicera .

 11. Luisa skriver:

  Sötnos jag skyddar Syrien! Om Assad var vald,så vad? Hur är det egentligen??? Jag försöker hjälpa! Jag är också trött på allt! Alla ljuger, media ljuger, muslimer ljuger, andra ljuger….jag är trött också!

 12. Trött skriver:

  Man ska se saker & ting nyktert trots att det smärtar en.

  Ditt sätt bara förvärrar , du skyddar ingenting.

  Mellanöstern är krutdurk som kommer alltid att ge världens stora problem med överbefolkning etc oavsett de stora makterna blandar sig eller ej.

 13. Luisa skriver:

  Mellanöstern är Mellanörsten och ingen har rättighet att blanda sig i och skada den! Syrien var fin och trygg och det är hem för många etniska grupper -även Tjecker! Krig gjorde inte Syrien mer demokratisk! Det är land och kulter som väst har inte kunskap om! Jag är jätteledsen!

 14. Mhia skriver:

  Assad är kriminell och borde sitta i fängelse. Luisa sluta försvara honom om du är inte brottsling som Asad!

 15. Luisa skriver:

  Krig där är onödig enligt mig! Jag tror inte att Asad använde chemical vappen!

 16. Joanna skriver:

  Luisa.. om du älskar honom så mycket, gifta dig med honom…
  😂😂😂

 17. Verkligen Så Trött ! Adjö! skriver:

  Luisa (14.27) , titta på mobbarna . De mobbar för att de kan & för att de inte får (hårda) straff . Detsamma gäller länder i alla tider. Iran , Saudi Arabien, Kina , USA, Ryssland , Turkiet, etc påverkar andra länder för dess fördel.

  Sluta vara så naiv ( ogillar ordet naiv som går i inflation mest för att undandra sig befogat ansvar) !

 18. Luisa skriver:

  Jag är gift kvinna! Blanda inte min man här, han struntar i arab politik! Han bara sade att Assads fru är sjuk! Han bryr sig inte om Syrien! Jag försvarar Syrien eftersom jag bodde där ett år och har fin minne! Människorna lider på grund av krig och det gäller även turkiska befolkning eftersom 3 miljoner syrisk medborgare finns i Turkiet!

 19. Luisa skriver:

  Syrien var fin och trygg land och nån sort extremism var inte där! jag är chockad över krig där! Det sårar mig jättemycket-dessutom en del av min hemland lever där,där finns många tjeckiska kvinnor som är gift med muslim! Jag fattar inte alltså hur krig började och varför?!

 20. Df skriver:

  Bra att du erkänner att du inte fattar Luisa. men Syria Asad är en mördare och diktatur. Turkiet Ardogan vill återbygga Othman Riket trotts att de förlorade sedan första världs kriget.

 21. Luisa skriver:

  Erdogan är okunnig och människohatare! Om Ataturk vaknar från graven så är säkert fred i Syrien! Assad var vald och dessutom har doktoryrke i händen så varför måste han stanna om folk inte vill???!

 22. never can wake up someone asleep skriver:

  Vad som helst ni gillar eller hotar Assad, han är bara en proxy, och syriska folk (includera Assads familj) kan bestämma ingenting om Syria. Världens politik är ganska komplicerad. Västraländer alltid experterar demokrati, men aldrig lärar er hur utveckla sig. År 2020 även finns nå tror på västra demokrati, omg

 23. Korkad argument skriver:

  Doktorstitel kanske kan ge honom 50 000 – 100 000 kr i månaden i Väst , men det kostar mycket mer att försörja en familj för den familj. Bara säkerhetsvakten kostar många hundra tusen per månad då många hatar honom. Därför diktatorn är genom korrupta, de behöver en massa pengar att muta lojalitet , säkerhet m.m.

 24. never can wake up someone asleep skriver:

  Överföra västra demokati system direct till ett land som har bara några tusen GDP per captal är en 100% katastrof. De bara exporterar demokati till fattiga länd, seperatera olika grupp sen kommer inbördskrig varje dag men aldrig industri, technology, utbildning. Korrupt finns många i misslyckades demokati länder, Dessutom de är laglig korrupt

 25. never can wake up someone asleep skriver:

  Olika länder finns olika situation. Jag aldrig säger diktitor är bra. Men om nå tror att ett land kan bli bra och stark bara genom att bli västra demokati? Kompis, du är för naiv!

 26. Villkorna för demokrati skriver:

  1)Har man för många överflödiga människor så att BNP per invånare blir låg , då är det mycket svårt att utveckla landet, och korruption grasserar vilket leder till klansamhället, som leder till sämre utveckling.

  2) Och viktig att ha maktdelning & vettiga institutioner för att ställa Makten till svar ”dagligen”.

 27. Luisa skriver:

  Syrien behöver inte ”västdemokrati”! Det var fin sämhälle utan problem! människorna log och skrattade! Det är sant-fientligt väst vill först folk sortera i grupper för att lättare förstöra ett land! Men ge aldrig möjlighet till utveckling! Som i Turkiet-Kurt-Turk delning som är påhitt! Där finns flera etniska grupper-inte bara Assad!

 28. Luisa skriver:

  -inte bara Kurder, jag är trött på alla nonsense och även jag är stolt ”brnak” så jag ibland skäms inför min man att jag är född i Europa! Homogen sahälle är torr samhälle-men multikulturel är unik och nyttigt på många olika sätt! Assad är inte diktator-han är nu i svår situation där han försöker skydda sitt land!!!

 29. Trött skriver:

  Luisa (9.47) , Hillary Clinton var halvhjärta avseende Syrien. Ryssland , Iran & S Arabien via ombud som haft extrem stark engagemang där!
  Överbefolkning , motsättningar bland olika grupper & religioner , genom korrupta samhälle, miljöförstöring,nästan obefintlig goda institutioner som skyddar rättssamhälle är orsakerna landets krig.

 30. Luisa skriver:

  Med krig kommer inte lösning! Lämna de ifred istället! Jag är jätteledsen!

 31. Luisa skriver:

  De hade ABBA bild i varje musikaffär! Det var rolig samhälle och jag faktisk längtar att går i tiden tillbaka och uppleva det igen! Mina hälsningar går till Syrien!😎❣

 32. Luisa skriver:

  Jag har fin minne och jag be för dem! Det var fin samhälle och en vacker land! stackars dem!

Kommentera