Världen

Marken är lerig och har vattenansamlingar. Tält syns i bakgrunden och några människor går i leran.

Ett läger för flyktingar i Syrien. Foto: AP/TT

Många utan mat i Syrien

I snart tio år
har det varit krig
i landet Syrien.

Livet är svårt för många.
En del människor
har lämnat sina hem
och bor i läger.
Många har också svårt
att få mat i landet.

Priset på mat
har blivit 33 gånger högre
jämfört med innan kriget.

FN säger att allt fler
i landet är hungriga.
Över tolv miljoner
människor behöver hjälp
med mat i Syrien.

Det säger en grupp i FN
som jobbar med
att hjälpa till med mat.
Tolv miljoner är mer
än halva befolkningen
i landet.

8 SIDOR/TT


15 februari 2021

Fler liknande artiklar

Vad tycker du om nyheten?

14 kommentarer

 1. Luisa skriver:

  Syrien hade mat tillräckligt och hela krig är komplott mot Syrien! När jag kom som 10-årig och kunde äta saker som vi hade inte på den tiden i tsechoslovakien! Svält vill komma i väst också-så tänk och sluta skada Syrien!

 2. Luisa skriver:

  Syrien är efter Turkiet den andra fin och härligt land att bo i! Alla kan tänka på sina handlingar och de som har samvete kan hjälpa Syrien! Vad synd! Gud skapade paradis och helvete och i både kan hamna människor…..!

 3. JJJJJAAAAAAAAZZZZZZZZZ skriver:

  Jag skriver om detta i skolan😃😃😃

 4. Anonym skriver:

  Jag är ledsen för Syrien eftersom det var det vackraste och elegant landet. 😔

 5. Luisa skriver:

  Det var! Fin atmosfär och allt var där! Jag vill gärna går bak i tiden och uppleva det igen! Jag tror inte alla mina synen….alltså jag har inte ord! Hoppas att saker löser sig där! Jag är förtvivlad verkligen!!

 6. Luisa skriver:

  Jag måste berätta rolig sak-innan vi åkte till

 7. Luisa skriver:

  Syrien så min mamma letade efter information och en kvinna sade till henne: ”i Syrien finns inte alls mat” -så min ”klok” mamma köpte full väska grissalam och kryddor och allt möjligt och tog det till Syrien!

 8. Luisa skriver:

  Men när vi gick ut till suk i Homs och min mamma såg ett berg med grönsaker och ett med frukt och allt möjligt och omöjligt och mortadela-det fanns inte sådan i Tjechoslovakien så blev hon helt paf…!

 9. Luisa skriver:

  Från Syrien köpte hon guldiga kulor för tårta och mycket annat till släktingar och vi gick där varje dag till suk och köpte färska grönsaker och frukter och vi fick alltid nånting extra! Det var härlig upplevelse!

 10. Luisa skriver:

  Jag ber att alla som läser artikel kan hjälpa och ge nånting till Syrien-det är fin folk och ödmjuk och trevligt allihopa-det är verkligen synd att så fin nation var förstörd och många vackra saker…till ex.Palmyra…snälla hjälpa dem!!!

 11. Anonym skriver:

  Stakas Syrien. Jag tycker sund om människor som är hungriga.😢

 12. Soadh Al aaedi skriver:

  Våldet kommer att ta slut och frihetens sol kommer att skina igen ,Gud är med oss

 13. anonym skriver:

  jag tycker synd om syrien.. de e samma sak i irak.. alltid krig. inshallah senare i framtiden de kmr vara fred.

 14. Luisa skriver:

  moment-i Syrien fanns inte konflikter!!! Jag vet inget om Irak men syrien var trygg och fin land! Allt var där-demokrati dessutom! Sluta skada Syrien!

Kommentera